Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Sukošanci organizirali rafting na nabujalom potoku

Autor: Velimir Brkić

24.01.2013. 23:00
Sukošanci organizirali rafting na nabujalom potoku

Foto: Velimir BRKIĆ



U Sukošanu je nabujali potok iskorišten za drugi rafting u znak podrške ljudima u nevolji na kontinentalnom dijelu Lijepe naše koji se bore protiv poplava


Dok su u mnogim dijelovima Hrvatske na snazi izvanredne mjere obrane od poplave, u Sukošanu je nabujali potok iskorišten za drugi rafting. Prvi povijesni rafting je održan 9. siječnja 2010. godine kad je gotovo pola Hrvatske bilo poplavljeno, a tisuće ljudi evakuirane iz kuća.
– Bio je to kao i danas, znak podrške ljudima u nevolji na kontinentalnom dijelu Lijepe Naše koji se bore protiv poplava i evakuacije iz svojih domova, rekao je Andrija Jašo Dijan, organizator i inicijator raftinga.
Rafting je održan na trasi dugoj oko tri kilometara, od Virine podno brda Sveti Martin, preko mosta na cesti Sukošan – Zemunik, ispod mosta željezničke pruge i krivog mosta na Jadranskoj magistrali te mosta na Tratici kod Klaudija Pavića do Vodotića na ušću potoka u Jadransko more. Sedmero kanuista, poput sedmorice veličanstvenih i svi pobjednici.
Zbog neprohodnosti i ekstremnih uvjeta nekoliko puta se izlazilo iz potoka i prenosio kanu na prohodnu trasu potoka. Brzaca, stijena, drača, izazova i opasnosti koliko hoćeš. Prevrtanje, adrenalina koliko hoćeš!
– Ako vodostaj potoka drastično ne padne u nedjelju ćemo organizirati prvo otvoreno prvenstvo u kanuu Sukošana, najavio je volonter Jašo.
Usprkos dosadnoj kišici i tomu da se glas o raftingu kroz selo razglasio tek jučer oko podne, dva sata potom je započela ludnica. Uz trasu potoka dvjestotinjak vatrenih navijača. Hrabri kanuisti razlog su nastavka slavlja u ovom općinskom središtu započetog u noći pobjede hrvatskih kauboja nad francuskim rukometašima.