Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Nova riva imat će pedesetak vezova

24.01.2014. 23:00
Nova riva imat će pedesetak vezova


Županijska lučka uprava Zadar i Grad Zadar nastavljaju s uređenjem uvale Jazine. Zadarski obrt Stipčević bi do travnja trebao završiti radove na uređenju obalnog prostora oko bara Maraschino. Riječ je o derutnoj i neuređenoj površini ispred Veslačkog, na kojoj se, osobito ljeti, okuplja veliki broj Zadrana i turista.
Uređenje obale koštat će 3,2 milijuna kuna, a taj trošak će po pola podijeliti Grad Zadar i Županijska lučka uprava. Nova riva s 50-tak vezova bit će obložena bračkim kamenom. Postavit će se obalna rasvjeta i nekoliko klupa. U međuvremenu, bit će postavljen privremeni ponton za brodice.
– Zapravo riječ je o nastavku Branimirove obale s naglaskom na uređenje zelene površine zapadno od Veslačkog koja je do sad bila neugledna. Kamen za oblaganje već je u poizvodnji, a uskoro kreću i podmorski radovi koji će trajati do 1. ožujka. Paraleno s pomorskim radovima vršit će se oblaganje rive. Zanimljvo je da ćemo u 15 metara građevinskog područja produbiti dno tako da ćemo u cijelom obuhvatu rive u dužini od 100 metara, imati dubinu od 2 metra. Radovi će biti gotovi do polovice travnja, rekao nam je prvi čovjek obrta Stipčević, Valentino Stipčević.