Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Vukovi zaklali 30 ovaca

24.01.2014. 23:00
Vukovi zaklali 30 ovaca


Trideset zaklanih ovaca, uz četrdesetak naklanih, početna je bilanca štete koju broju Ivan Žepina iz Jagodnje Donje koje mu je najvjerojatnije čopor vukova u noći s četvrtka na petak napao njegovo stado od 600 ovaca.
Žepina kaže da ni sam ne zna kako su vukovi upali u zatvorenu štalu. U košmaru koji je nastao ovce su od straha razvalile vrata gdje su bili još lakši plijen vukovima. Jučer je Žepina zaklane ovce skupljao svugdje oko kuće. Od pogleda na zaklano blago još teži je bio onaj na naklane životinje koje sada umiru u patnji.
– Tko to može reći kolika je šteta? Više od 100 tisuća kuna samo u ovoj godini. Nije samo stvar u ovim ovcama koje su stradale već i u njihovim janjcima. Što ću s njima, tko će kupiti janje od pet-šest kilograma? Tko će sada gledati te jadne životinje dok budu umirali od gladi? I to je tek početak. Tko zna što će biti u budućnosti s ostalim ovcama koje su preživjele napad, samo su neka od milijun pitanja koje sada postavlja Žepina.
Na teren je izašla i sudska vještakinja Ana Grgas koja je također imala nezahvalan zadatak snimiti  sve napadnute životinje, kako bi Žepina naknadno mogao podnijeti zahtjev za odštetu, ako na njega bude imao pravo.
Međutim Žepina ne očekuje previše od odšteta, znajući kakva su iskustva drugi ovčara kojima je vuk napao ovce.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU