Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

S Novim Zagrebom na Višnjiku

Autor: Šime Ćurko

24.02.2009. 23:00
S Novim Zagrebom na Višnjiku

Foto: Sebastian GOVORČIN



 
Jedan od razloga poraza košarkašica Zadra od Agrama u 1. kolu Lige u ostanak mogao bi biti i taj što Zadranke posljednjih tjedana treniraju u dvorani 3 na Višnjiku, a riječ je o jednoj od pomoćnih dvorana Krešine dvorane. Budući da ta dvorana nema licenciju za utakmice A-1 lige, Zadar je i dalje igrao u Jazinama. No, već u 3. kolu Lige za ostanak protiv Novog Zagreba (7. ožujka) Zadar bi mogao igrati na Višnjiku.
– Tonči Anzulović, povjerenik natjecanja A-1 lige, u Zadru je bio na završnici Kupa Krešimira Ćosić i za to vrijeme razgledao je dvoranu 3. Iako još uvijek nemamo licenciju za tu dvoranu, Anzulović nam je dao usmeno odobrenje i nadam se da bi to mogao biti znak da smo s Agramom odigrali posljednju utakmicu u Jazinama. Jedini možebitni problem u toj dvorani je prolaz za gledatelje od ulaza do jedine tribine, a koji zahvaća dio parketa. Kad to riješimo, vjerujem da ćemo sasvim preseliti na Višnjik – kaže Branimir Peričić, pomoćni trener.
Utakmicu drugog kola Zadar igra sutra (petak, 19 sati) u Požegi gdje su Zadranke u prvom dijelu sezone slavile 100:76.
– Za tu utakmicu u konkurenciji je i Ema Meštrović, a manjih problema imamo s obzirom da se utakmica igra u petak kada Sanja Rogišić, Maja Ledenko i Antonija Erslan imaju ispitne rokove. Ipak, nadam se da će sve tri igračice putovati s nama u Požegu. U dosadašnjim utakmicama pokazali smo da možemo svakog pobijediti i trenutačno nam je najvažnije sačuvati mirnoću nakon Agrama – kaže Peričić. Nakon poraza od Agrama Zadranke su zakomplicirale poziciju u borbi za ostanak, no još uvijek su tri pobjede ispred pretposljednje Murse i kao takve sve drže u svojim rukama. Pobjeda u Požegi odlično bi sjela, poraz od Agrama u tom bi slučaju brzo pao u zaborav.