Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zadarski skok u vis

Autor:

24.02.2009. 23:00
Zadarski skok u vis


Dino Pervan iz Atletskog kluba Olympionik u samo sedam dana razmaka postao je juniorski, a sada i seniorski prvak države u skoku u vis, a u istoj disciplini zlato je u Zadar donijela i Matea Baričević, članica zadarskog AŠK-a


Seniorsko dvoransko prvenstvo u atletici održano u Zagrebu minulog vikenda iznjedrilo je i dva nova zadarska državna prvaka. Dino Pervan iz Atletskog kluba Olympionik, u samo sedam dana razmaka postao je juniorski, a sada i seniorski prvak države u skoku u vis. Njegov skok od 209 cm je bio dovoljan za zlatno odličje, a taj skok će ostati ubilježen kao novi juniorski rekord Hrvatske i ujedno Pervanovo najveće dostignuće u ovoj disciplini. Uz zlato u skoku u vis osvojio je Pervan i srebro u skoku u dalj daljinom 7,49 metara, što je bilo za 11 cm kraće od novog seniorskog prvaka države Prugovečkog iz zagrebačkog Ulixa (7,60 m).
– Zadovoljan sam rezultatom u skoku u vis. Iako je 209 cm moj osobni rekord, to je bio minimum onoga što sam očekivao. U posljednje sam vrijeme marljivo radio na toj disciplini i tu sigurno imam još dosta rezerve. Što se tiče skoka u dalj, tu sam nakon juniorskog prvenstva Hrvatske prošlog vikenda skočio tek drugi put nakon sedam mjeseci pauze zbog ozljede koljena i stvarno sam presretan što sam uspio na kraju biti srebrni. Svoje najbolje skokove i u visu i dalju ostavio sam za Europsko juniorsko prvenstvo u Novom Sadu ovog ljeta – kazao je Pervan nakon uspješnog nastupa na seniorskom atletskom prvenstvu.
Iznimno zadovoljan bio je i Pervanov trener Petar Korica.
– I više smo nego zadovoljni nastupom naših atletičara. Pervan je u skoku u vis skakao izvanredno, međutim nakon toga bio je umoran pa u dalju nije mogao pružiti nešto više. Dalj i dalje ostaje njegova glavna disciplina u kojoj će nastupiti na EP-u za juniore – kaže trener Petar Korica.
Zlato je u Zadar donijela i Matea Baričević, članica zadarskog AŠK-a također u disciplini skok u vis u kojoj je s preskočenih 1,77 m bila bolja od svojih konkurentica Simić iz zagrebačkog Ulixa (1. 74 m) i brončane članice zadarskog Olympionika Teje Glavić (1,74 m).
– Zadovoljna sam ostvarenim rezultatom, jer sam popravila svoj osobni rekord za četiri centimetra. U trećem pokušaju napala sam 1,79 m što bi mi donijelo normu za Europsko prvenstvo u Novom Sadu ovog ljeta. Nema veze, imam još vremena do 1. lipnja i u idućim natjecanjima moji planovi su usredotočeni prema dostizanju te visine – kazala je Matea Baričević, seniorska prvakinja u skoku u vis.