Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Najbolje ekipe dobile knjige na poklon

Autor: Marija Ćurko

24.02.2010. 23:00
Najbolje ekipe dobile knjige na poklon

Foto: Tomislav JERAK



Jučer je u Osnovnoj školi Bartula Kašića u Zadru i Klasičnoj gimnaziji Ivana Pavla II. održano Županijsko/nadbiskupijsko natjecanje iz vjeronauka učenika osnovnih i srednjih škola. Natjecanje je održano u organizaciji Županijskih povjerenstava osnovnih i srednjih škola za provedbu natjecanja u suradnji s Katehetskim uredom Zadarske nadbiskupije i školama domaćinima. U natjecanju je sudjelovalo 18 osnovnih i 16 srednjih škola Zadarske županije. Ovogodišnja tema natjecanja iz vjeronauka je “Kardinal Alojzije Stepinac – uzor svećenika”. Tri ekipe s osvojenim najvećim brojem bodova dobile su prigodne knjige.
Natjecanje je započelo pismenim ispitom koji sadrži test s 50 pitanja, za sve sudionike. U drugom dijelu, tomboli također su sudjelovale sve ekipe. Treći dio pod nazivom Milijunak bio je predviđen za pet ekipa s dotad najviše osvojenih bodova. U svakoj ekipi sudjelovalo je četiri učenika.
Na početku susreta u Osnovnoj školi Bartula Kašića najprije se učenicima i njihovim mentorima obratila ravnateljica prof. Vesna Stojanov, a potom je govorio mr. don Gašpar Dodić, predstojnik Katehetskog ureda Zadarske nadbiskupije.
Prvo mjesto s osvojenih 290 bodova ostvarila je Osnovna škola Smiljevac u Zadru. Na drugom mjestu je ekipa OŠ Jurja Dalmatinca – Pag koja je osvojila 263 boda. Treće mjesto zauzeli su učenici OŠ Braće Ribar – Posedarje s 255 bodova. Ekipa OŠ Krune Krstića s osvojenih 254 boda je na četvrtom mjestu. Učenici OŠ Kistanje su na petom mjestu, a osvojili su ukupno 213 bodova.
Ekipi Gimnazije Vladimira Nazora u Zadru je u natjecanju iz vjeronauka pripalo prvo mjesto, a Srednjoj školi Biograd na Moru, drugo mjesto. Na trećem mjestu su vjeroučenici Klasične gimnazije Ivana Pavla II. u Zadru.