Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Sve za prvu domaću pobjedu u novoj godini

Autor: Andrija Dešpoja

24.02.2010. 23:00
Sve za prvu domaću pobjedu u novoj godini

Foto: Filip BRALA



Morat ćemo uložiti maksimum ako mislimo konačno upisati domaću pobjedu u novoj godini – kaže Dražović
Tri kola su ostala A-1 ligašima do podjele lige na dva dijela. Oni uspješniji imat će čast postati “vreća za napucavanje” NLB ligašima u Ligi za prvaka dok ostatak, tj. oni od petog do 10. mjesta očekuje grčevita borba za očuvanje prvoligaškog statusa. U kontekstu toga Puntamičani imaju u tri posljednje utakmice pokušati skupiti što veću zalihu bodova koji će se prenijeti u Ligu za ostanak. Za sada su na lijepoj brojci od šest pobjeda (dva puta Kaštel galerija i Dubrava, po jednom Dubrovnik i Šibenik), a ako se poklope neki rezultati moguće se dočepati brojke od osam pobjeda što bi značilo da je misija ostanak u ligi već riješena. Da bi se to ostvarilo morali bi pobijediti Dubrovčane na njihovom parketu te slaviti protiv Baranjaca ovu subotu što bi im trebalo odmoći u njihovoj misiji plasmana u Ligu za prvaka. Prema svemu navedenom motiva neće nedostajati u ovoj utakmici, jer će obje momčadi tražiti pobjedu s kojom bi bili korak bliže ostvarivanju svojih ciljeva, a Puntamičani pored svega imaju zadatak upisati prve domaće bodove u novoj 2010. godini. Ta misao provlači se i kroz glavu Tomislava Dražovića, organizatora igre “zelenih”, koji se još uvijek sjeća gostovanja u Dardi u prvom dijelu sezone kad se nisu dobro proveli protiv Ridla i kompanije.
– Pokazali su da su vrlo opasna momčad. Cijeli prvi dio sezone bili su daleko najbolje plasirani i bili su dugo vremena na samo jednom porazu. Iako su u posljednje vrijeme malo pali u formi još uvijek imaju realne izglede da u prvoj prvoligaškoj sezoni uđu u Ligu za prvaka te im je ova utakmica s nama ključna po tom pitanju. Normalno, ne mislimo nikome pa ni njima biti gostoljubiv domaćin već nam je želja prvenstveno uzvratiti za poraz na njihovom terenu i normalno, nastaviti naše dobre igre u posljednje vrijeme – kazao je Dražović što misli o subotnjoj utakmici, ali češljajući sastav Baranjaca dokazao da na parketu Jazina to neće izgledati nimalo lako.
– Opasni su pod košem, imaju visinu u Kroli i Gammi koji su nam bili nerješiva zagonetka u tom prvom susretu. Ravnotežu im čini nekima anonimna, ali vrlo ubojita vanjska linija Čamagajevac-Katavić-Meznarić dok je glavni motor veteran Ridl koji igra ovu sezonu na vrhunskoj razini. Morat ćemo uložiti maksimum ako mislimo konačno upisati domaću pobjedu u novoj godini.
Posljednje dvije pobjede u gostima daju vam pravo na veliki optimizam pred odlučujući dio lige. Koliko ste blizu ostvarivanja cilja zvanog ostanak u ligi?
– Ima još 13 kola (3+10) i trenutačno se borimo za što bolju poziciju pred Ligu za ostanak. S ove dvije gostujuće pobjede u Kaštelima i Dubravi smo napravili nevjerojatno dobar posao. Skupili smo vjerojatno odlučujuće bodove, no naša negativna serija uz pozitivne ovih fenjeraša bi nas moglo dovesti u situaciju da moramo strepiti u Ligi za ostanak i to najmanje želimo doživjeti. Ako je moguće sa što manje stresa prolaziti kroz tako nešto onda to moramo i ostvariti. Pobjeda protiv Darde je sigurno bitan korak prema tome.