Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Jurin: Nisam znao da Stanišić u Split ide zbog kupnje heroina

24.02.2011. 23:00
Jurin: Nisam znao da Stanišić u Split ide zbog kupnje heroina


Jurin je priznao krivnju za posjed jointa te je iznoseći svoju obranu kazao kako nije znao zbog čega idu u Split, niti da Stanišić kod sebe ima heroin. Stanišić će svoju obranu iznositi na kraju postupka, a kazao je kako se ne osjeća krivim po navodu optužbe


Na optuženičku klupu Županijskog suda u Zadru jučer su sjeli Tomislav Stanišić (23) i Ivan Jurin (27) gdje im je započelo suđenje zbog sumnje na preprodaju opojnih droga.
Dvojica mladića uhićena su 12. studenog prošle godine kod izlaza s autoceste Zadar 2 gdje ih je policija, zbog saznanja da posjeduju opojnu drogu, dočekala i zaustavila po povratku iz Splita. Mladići su zatečeni u vozilu marke “ford fiesta” u vlasništvu Stanišićeva oca nakon čega su pretreseni. Stanišiću su policajci tom prilikom u džepu hlača pronašli dva paketića s heroinom ukupne količine od 75,13 grama, dok je kod Jurina pronađen tek jedan joint “trave” od 0,78 grama. Mladići su odmah potom prepraćeni istražnom sucu koji je Jurina pustio na slobodu dok je Stanišiću određen pritvor u kojem se još uvijek nalazi.
Nakon čitanja optužnice prvooptuženi Stanišić kojeg po službenoj dužnosti zastupa odvjetnik Siniša Katić, izjasnio se kako se ne osjeća krivim, dok je Jurin, koji je za branitelja izabrao Milana Petričića kazao kako je kriv za posjed 0,78 grama “trave” te je odmah potom iznio i svoju obranu.
Ostao je kod obrane koju je i prvotno već iznio istražnom sucu i policiji potvrdivši još jednom kako nije znao da Stanišić u Split ide po heroin. Ispričao je kako Stanišića poznaje unatrag osam mjeseci jer je u vezi s njegovom rodicom pa se znaju često zateći u istom društvu. Tog dana Stanišić ga je nazvao i rekao mu da mu nešto treba, pa ga je pokupio ispred jednog kafića na Putu Petrića. Tek putem, negdje kod Gaženice, kazao mu je da idu u Split jer da on tamo ima nešto obaviti. Primijetio je da Stanišić nije baš najbolje raspoložen, a spominjao mu je i ručak te je u jednom trenutku rukom lupnuo po džepu hlača i rekao “tu su novci”, no Jurin je pojasnio kako je pomislio da se to odnosi na novac za plaćanje ručka. Još tijekom vožnje nazvao je svog rođaka, inače košarkaša u splitu, kako bi se našao s njim i nakratko ga vidio što se i dogodilo. No, u jednom trenutku na desetak minuta Stanišić je izišao van iz kafića, a potom se vratio. Ništa mu nije spominjao, a nakon što su popili piće s njegovim rođakom, uputili su se natrag u Zadar. O tome da Stanišić kod sebe ima heroin, doznao je tek nakon što ih je po izlasku s autoceste dočekala policija i napravila im pretres. Za marihuanu koju su policajci njemu pronašli u džepu Jurin je jučer sutkinji Dijani Grancarić pojasnio da mu je to ostalo s partija na kojemu je bio dva dana ranije.
– Bio sam na partiju gdje se pušila “trava”, a kako sam bio i ja povremeni konzument ponudili su me. Kada sam odbio, dali su mi taj joint i još mi se i narugali što im se nisam pridružio – ispričao je Jurin dodavši kako je u Petrčanima načuo neke glasine da se Stanišić bavi drogom, no da je to na razini rekla-kazala. Da je to zasigurno znao i povjerovao, ne bi se zasigurno uputio s njim na put u Split.
Suđenje se nastavlja, a na sljedećem ročištu bit će saslušan Tomislavov otac Denis Stanišić te Duje Stanišić, zadarskoj javnosti poznat iz realityja “Hrvatska traži zvijezdu”.