Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Muškarcu koji je zarobio i zlostavljao djevojku jednomjesečni pritvor

24.02.2011. 23:00
Muškarcu koji je zarobio i zlostavljao djevojku jednomjesečni pritvor


Muškarac je sve negirao tvrdivši kako se njegov i odnos s djevojkom zasnivao na dobroj volji i njezinu pristanku, no djevojka je ostala pri prvotnom iskazu danom policiji – da je bila lišena slobode i zlostavljana


Istražni sudac Županijskog suda u Zadru, Ante Anić, saslušao je jučer Jasmina M. (32) iz Cazina, državljanina BiH koji je u utorak uhićen zbog sumnje da je 17-godišnjakinju zarobio i posljednjih dvadesetak dana seksualno iskorištavao u unajmljenom stanu u obiteljskoj kući na predjelu Melade. Nakon što je saslušao njegovu stranu priče, a kojom muškarac sve navode optužbe negira tvrdeći kako se njegov odnos s djevojkom zasnivao na dobroj volji i njezinu pristanku, sudac Anić mu je odredio pritvor u trajanju do mjesec dana zbog mogućnosti od bijega s obzirom na to da je 32-godišnjak državljanin BiH. Svoju je obranu, kako smo doznali, iznosio bez nazočnosti branitelja, a koji bi mu danas tijekom dana, s obzirom na težinu kaznenog djela, trebao biti dodijeljen po službenoj dužnosti.
Nakon što je više od sat vremena svoju obranu pred istražnim sucem iznosio optuženi Jasmin M., saslušana je i njegova maloljetna žrtva, također državljanka BiH.
Djevojka je ponovila sve ono što je već ranije rekla policiji, a potvrdila je kako ona nije pristala na takav odnos, da ju je muškarac zlostavljao, iskorištavao, tjerao na seksualne odnose i služenje te da ju je zaključavao u unajmljenom stanu dok je izbivao. U Zadru nikoga osim njega nije poznavala, a on joj je branio i zbližavanje s vlasnicima kuće u kojoj su stanovali, a koji su živjeli na katu iznad njih. Nije joj dozvoljavao čak ni da ode na kavu, a kada je vlasnica kuće jednom njega upitala za nju i pozvala da dođe, on joj je odgovorio da ona spava. Nakon što je situacija postala nepodnošljiva, djevojka je iskoristila priliku dok muškarca nije bilo pa je nazvala majku koja živi u okolici Bihaća, gdje je djevojka i upoznala muškarca, nakon čega je ona o svemu obavijestila zadarsku policiju.
Inače, djevojka je pristala iz BiH s mladićem preseliti u Zadar jer joj je obećao brak, predstavio se kao 25-godišnjak te joj kazao kako je hrvatski državljanin i da posjeduje kuću u Zadru.
Djevojka je nakon prijave policiji bila smještena na sigurno, a danas tijekom dana trebala bi se vratiti u Bihać svojim roditeljima.