Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Sve što do sad o ljubavi niste znali

24.02.2012. 23:00
Sve što do sad o ljubavi niste znali


Zbog ljubavi smo slijepi, zbog ljubavi se gubi glava i zbog nje spremni smo na sve i svašta. A koje to točno delikte radimo iz ljubavi pokušali su analizirati ZaPis-ci na jednom od redovitih sastanaka književne udruge ZaPis u Gradskoj knjižnici Zadar.
U veljači, mjesecu ljubavi, zadarski pisci pokušali su istražiti drugu stranu ljubavi. Tijekom ove književne večeri kod ZaPis-aca je gostovala i mlada polaznica kreativne radionice pisanja OtPis Valerija Lenarčić s jednom svojom pričom.
Najnovijim svojim uratcima predstavili su se i Iva Pejković “Gradskim sličicama” s tri kratka zapisa u svom poetskom stilu “voljena, izgubljena, nedostižna”. Pomalo mračnu priču o devijantnim ljubavima i ljubavnicima “Ona i On” čitao je Elvis Serdar. O ljubavnim odnosima pisao je i Robert Nezirović, a o ljubavi prema kladionicama pisao je Igor Eškinja pričom “Koje je boje vjetar?”.
Čitanje je moderirao Želimir Periš, član ZaPis-a i jedan od voditelja radionice pisanja OtPis.
Iduća književna večer zadarskih pisaca održat će se u ožujku, četvrtog četvrtka u mjesecu, a kako traju pregovori oko dolaska gosta mogli bi nas još jednom počastiti izvrsnim književnim imenom. Do tada ZaPis-ci marljivo pripremaju priče za svoju prvu zajedničku zbirku i pišu, pišu i pišu.