Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Sumrak saga “trijumfirala” na Zlatnim malinama

Autor: Hina (H)

24.02.2013. 23:00
Sumrak saga “trijumfirala” na Zlatnim malinama


“Sumrak saga: Praskozorje 2” uspio je osvojiti “nagrade” u sedam kategorija


Posljednji nastavak popularne tinejdžerske sage o vampirima “Sumrak saga: Praskozorje 2”, “trijumfirao” je na ovogodišnjoj dodjeli Zlatnih malina, antinagrada koje se svake godine uoči Oscara dodjeljuju najgorim filmovima i glumačkim ostvarenjima godine.
Nakon što je prethodno dobio čak 11 nominacija za Zlatne maline, “Sumrak saga: Praskozorje 2” uspio je osvojiti “nagrade” u sedam kategorija, a Maline su među ostalima dobili glavna zvijezda filma Kristen Stewart, njezin mlađahni partner Taylor Lautner i redatelj Bill Condon.
Idol mnogih tinejdžerki Robert Pattinson uspio je izbjeći Malinu za najgoreg glavnog glumca, jer ju je dobio Adam Sandler za komediju “That’s My Boy”, ali je zato zajedno s kolegama iz “Sumrak sage” podijelio nagradu za “najgoru glumačku postavu”.
No, bez obzira na ismijavanje kojem ih je izvrgnulo 650 članova Zaklade Zlatna malina i 70.000 glasača na internetskoj filmskoj stranici “Rotten Tomatoes”, protagonisti trakavice o ljubavi vampira i tinejdžerke mogu itekako biti zadovoljni ostvarenom zaradom, jer je samo posljednji dio serijala utržio 829 milijuna dolara na svjetskim kino-blagajnama.
Osim njih, i ove je godine “uspješan” bio komičar Adam Sandler, koji je proglašen najgorim glumcem i scenaristom, no ni približno kao lani kada je osvojio svih 10 Zlatnih malina za komediju “Jack i Jill”, u kojoj je glumio glavnu mušku i žensku ulogu.
Svoju prvu Malinu zaradila je i pop zvijezda Rihanna, koja je proglašena najgorom sporednom glumicom za debitantsku ulogu u akcijskom znanstveno-fantastičnom filmu “Battleship”.
Zlatne maline utemeljene su 1980. kao antinagrada Oscarima i obično se dodjeljuju dan uoči glamurozne priredbe za dodjelu Oscara. Ove godine događaj je bio u Hollywood hotelu u blizini Dolby Theatrea, gdje se u nedjelju održala 85. dodjela Oscara