Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

U krizi su ženska prava prva na udaru

Autor: Z L

24.02.2013. 23:00
U krizi su ženska prava prva na udaru


Moramo raditi brzo i efikasno u pozicioniranju žena u društvu, poručio je Ivo Bilić


Projekt Ženski razgovori – “Lokalne politike ravnopravosti spolova” održan je u subotu u stranačkim prostorijama SDP-a Zadar. Cilj radionice je jačanje ženske solidarnosti i detektiranje problema s kojima se političarke susreću na lokalnoj razini.
Na radionici su sudjelovale članice SDP-a, HNS-a, HSLS-a i DSU-a, a gošće su bile saborska zastupnica SDP-a Melita Mulić i članica SDP-a Tihana Kružić. Važnost žena u politici istaknula je predsjednica Gradske organizacije SDP-a Ingrid Antičević Marinović.
– Za nas ženske teme nisu dileme, one su prioriteti naše lokalne politike. U vrijeme krize mnoga se prava reduciraju, a najlakše je reducirati ženska prava. Shvaćajući, dakle da nema demokracije bez ženske participacije, da je onda ona krnja i takva politika ne može ispuniti očekivanja građana, mi ćemo to promijeniti, istaknula je Antičević Marinović.
Sabina Glasovac, kandidatkinja SDP-a za zamjenicu gradonačelnika, u slučaju pobjede na izborima bit će u obvezi provesti rodnu politiku na lokalnoj razini.
– Ako pogledate broj nezaposlenih vidjet ćete da je tu dominacija žena i mladih. Prioritet našeg programa bit će poticanje gospodarstva, otvaranje novih radnih mjesta da bi se riješio ključni problem – nezaposlenost i treće, održavanje i povećavanje socijalnog standarda, rekla je Glasovac.
Sudionice radionice pozdravio je kandidat za gradonačelnika Ivo Bilić.
– Prava žena na ovim su prostorima konzumirana vrlo kratko vrijeme. Moramo raditi brzo i efikasno u pozicioniranju žena u društvu. Ako su ugrožena ženska prava, ugrožena su ljudska prava. Mobilizirajmo se oko praktičnih prijedloga i rješenja koja će podržati, poboljšati i promovirati poziciju žena i samim time unaprijediti društvo u našem gradu, naglašava Bilić.