Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Maškare iz Zemunika u Domu sv. Frane

24.02.2017. 23:00
Maškare iz Zemunika u Domu sv. Frane


Veselo karnevalsko jutro proveli su jučer korisnici Doma sv. Frane. U goste su im na druženje došli korisnici Doma za odrasle osobe iz Zemunika prerušeni u maškare.
– Druženje smo osmislili na način da najprije igramo “Kolo sreće” kojeg naši korisnici jako vole igrati. Ovom igrom pokušavamo ojačati njihove kognitivne sposobnosti, pogađanje slova, jer nekima to teško ide. Odigrat ćemo nekoliko partija, a nakon toga onaj tko osvoji najviše bodova i pobijedi dobit će prigodne darove. Druga igra je pogađanje limenki. Naime, tko u zadanom roku pogodi najviše limenki, pobjednik je, rekla je Danijela Surać, psihologinja u Domu sv. Frane.
Nagrade su šalice za kavu, kava, sat za noćni ormarić. Nagrade su skromne, ali jako razvesele najspretnijeg i najsretnijeg natjecatelja.
Korisnici Doma sv. Frane s nestrpljenjem očekuju ove karnevalske dane i tradicionalna druženja s korisnicima iz ostalih domova.
– Nakon druženja predviđen je zajednički ručak za naše korisnike i goste iz Zemunika, a za ručak na jelovniku imamo sarmu, dodala je Surać.
Jučer su se maškarali kako je tko želio, neki su nosili maske koje su sami izradili na radionicama, drugi su pak bili Rimljani, kuhari, njegovatelji…
Na pitanje vole li se maškarati i uživaju li u karnevalu, svi su uglas potvrdili.
Karnevalsko ozračje, gosti, maske, igre i nagrade, sve to razveselilo je korisnike Doma koji će upravo zbog spomenute atmosfere jedva čekati nove maškare i nova druženja.