Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Mazija: Četvrto mjesto nas ne zanima!

24.02.2017. 23:00
Mazija: Četvrto mjesto nas ne zanima!


Košarkašice Zadra pet kola prije kraja A-1 lige (jednom će biti slobodne) imaju realne izglede za plasman na četvrto mjesto, što bi značilo treću godinu zaredom ulazak u doigravanje za prvakinje Hrvatske. No, na Višnjiku takvih ambicija – nemaju!
– Možemo biti i treći, iako od svih konkurenata za to mjesto imamo najmanje izgleda. Za četvrto mjesto smo u igri, može se reći i da su nam velike šanse za taj doseg, ali to nas previše ne zanima. U situaciji u kojoj jedva spajamo kraj s krajem imamo drugih prioriteta – kaže Marija Mazija, trenerica Zadra.
Na pitanje o kojim je to prioritetima riječ Mazija odgovara:
– U prvom planu su nam kadetkinje koje očekuje poluzavršnica, a nadamo se i završnica Prvenstva Hrvatske. Kad je riječ o doigravanju u A-1 ligi za nas je to veliko financijsko opterećenje i ne znam kako bismo ga uskladili s troškovima kadetske lige. Kao klub uvijek smo bili okrenuti radu s mladima i ako moramo birati između toga hoćemo li potrošiti novac za seniorke ili kadetkinje, bez dvojbe biramo mlađe djevojke.
Motiv je u sportu važan čimbenik, pa je pitanje kako će djevojke reagirati na ovakav stav trenerice.
– Ne radi se o tome da ćemo pustiti utakmicu, već ćemo u svakom od preostala četiri dvoboja ići na pobjedu. Sportski pristup svakoj utakmici nije upitan, i to djevojke dobro znaju. Međutim, naglasak će biti na tome da kadetkinje budu spremne za Prvenstvo Hrvatske.
Prvo od tri gostovanja u preostale četiri utakmice Zadranke očekuje večeras (18 sati) u Šibeniku u dvoboju 18. kola.
– Zna se da nismo u osobitoj formi i to je ono što nam ne ide u prilog. S druge strane, Šibenik je protivnik s kojim nećemo biti u podređenom položaju i budemo li motivacijski na visokoj razini vjerujem da bismo mogli pobijediti i tako sačuvati visok položaj na ljestvici.
„Bijelo-plave” su ove sezone na gostovanju pobijedile samo Croatiju te upravo Šibenik u osmini finala Kupa.
– Zato smo kod kuće izgubili samo od Medveščaka. Za našu mladu ekipu to je velika stvar – zaključuje Mazija.
Za Šibenik se u ekipu vraća Ana Mandić koja je dvoboj protiv Croatije gledala s tribine, a i dalje je upitan nastup Glorije Sikirić i povratnice Ane Martinović.
18. kolo: Šibenik – Zadar (subota, 18 sati), Croatia 2006 – P. Požega, Ragusa – Trešnjevka 2009, Medveščak – Split, Pula – Podravac G.