Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Nitko ne želi fenjer

24.02.2017. 23:00
Nitko ne želi fenjer


Vaterpolisti Zadra 1952 u 11 nastupa u A-2 regionalnoj ligi upisali su deset poraza. Jedinu pobjedu (8:6) ostvarili su na gostovanju kod Solarisa. Upravo će Šibenčani večeras biti gosti zadarskim igračima koji se nadaju prvom domaćem uspjehu. Zadar i Solaris imaju tri boda i drže začelje lige. Stoga tko pobijedi vrlo vjerojatno (ostaju još dva kola do kraja) izbjeći će “fenjer” na kraju sezone. U nekim kombinacijama zadnji sastav može ispasti iz lige, pa u oba tabora žele otkloniti sve neizvjesnosti oko statusa za sljedeću sezonu.
– Utakmica sa Solarisom može biti šlag na torti cijele sezone. Ipak, ni u slučaju poraza ne trebamo biti razočarani jer smo posljednjih mjeseci ostvarili veliki napredak na svim razinama – smatra Ivo Radetić, pomoćni trener Zadrana koji su tijekom sezone pokazali smo oscilacija.
– To ne čudi s obzirom na to da smo najmlađa momčad lige. Nije lako 17-godišnjacima konkurirati fizički moćnijim i iskusnijim protivnicima. Pokazali smo veliku želju za radom i napretkom koji je očit i u slučaju osvajanja tri boda protiv Solarisa bio bi to uspjeh s kojim bismo zaokružili seniorsku sezonu.
I Marin Stipić, kapetan Zadra, ne smatra da je Solaris “biti ili ne biti”.
– Ne trebamo sebi stvarati presing oko ove utakmice. S druge strane, u slučaju pobjede mogli bismo bez zadrške govoriti o uspješnom debiju u drugom vaterpolskom svijetu u odnosu na onaj koji smo godinama imali u Prvoj B ligi.
Šibenčani su u drugom dijelu sezone pobijedili Medveščak u gostima te podigli kvalitetu igre.
– U odnosu na našu zadnju utakmicu pojačali su ih Komadina i ljevak Jakovac tako da je to sada kvalitetnija momčad. Kad je riječ o nama dobro smo trenirali ovaj tjedan i ići ćemo maksimalno kako bismo pobijedili radi sebe, ali i zbog publike koja nam je tijekom sezone bila velika podrška – podvukao je Stipić.
12. kolo: Zadar 1952 – Solaris (subota, 20.45), Šabac – Cattaro, Crvena zvezda – Primorac. Igrano ranije: POŠK – Medveščak 13:5.