Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

U nekoliko godina na Silbi skupili tisuću knjiga

24.02.2017. 23:00
U nekoliko godina na Silbi skupili tisuću knjiga


Otok Silba, iako najudaljeniji otok zadarskog arhipelaga, nije uskraćen za usluge narodne knjižnice. Još 2011. Gradska knjižnica Zadar tamo je otvorila Knjižnični stacionar u prostorijama MO Silba, gdje domaći stanovnici, a u ljetnom periodu i turisti, mogu boraviti i posuđivati knjige.
S godinama se broj naslova u stacionaru povećavao te sada korisnici tamo imaju na raspolaganju preko tisuću naslova, od slikovnica, romana, publicistike do DVD-a. U stacionaru volontiraju dvije mještanke, Vanja Kuljerić i Vesna Horvat.
Ovih dana Knjižnični stacionar na Silbi posjetila je djelatnica Gradske knjižnice Matea Bakmaz, koja je zajedno s volonterkama i predsjednicom MO Silba Sarom Lovrović obišla Stacionar, te se interesirala o njegovu poslovanju i uklopljenosti u zajednicu. Volonterke su istaknule kako je u zimskom razdoblju posjećenost manja, dok u ljeto, kada više tisuća ljudi boravi na Silbi, posjećenost uvelike poraste. Najviše se čitaju ljubavni i kriminalistički romani, a oni najmlađi slikovnice.
Predsjednica MO Silba izrazila je želju za još većom integracijom Stacionara u zajednicu i većim brojem aktivnosti, te je s djelatnicom Gradske knjižnice razgovarala o povećanju programskih aktivnosti i uključivanju knjižnice na Silbi u programe koje Gradska knjižnica provodi, posebice u ljetnim mjesecima, kada na Silbi boravi više tisuća ljudi.