Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Na Spalldijevim stanovima plomba zbog duga izvođaču radova

Autor: Siniša Klarica

24.03.2009. 23:00
Na Spalldijevim stanovima plomba zbog duga izvođaču radova

Foto: Adam VIDAS



Prema informacijama iz HEP-a, uskoro bi se mogao postići dogovor između stanara zgrada Spalldi i zadarske Elektre. Nakon što je sud odredio privremenu mjeru ukapčanja električne struje, uskoro bi se trebao održati sastanak stanara i predstavnika zadarske Elektre na kojem bi se trebali dogovoriti načini plaćanja isporučene električne struje nakon donošenja privremene mjere.
– Ne znam po kojoj osnovi ćemo plaćati struju, kad s Elektrom nismo potpisali nikakav ugovor. HEP je imao ugovor s investotorom Spalldijem, ali ne i s nama. Sudski vještaci su zaključili da su naši priključci legalni iako je Elektra skinula plombe s mjerila, ali nije uspjela s limitatora koji se nalaze u našim stanovima, rekao nam je predstavnik stanara Bernard Luka Baraka.
Podsjetimo se, spor je nastao kad je Elektra htjela izmjestiti svoju trafostanicu u garažu ispod zgrada Spalldi jer se trafostanica mora izmjestiti sa zemljišta koje pripada Zadarskoj nadbiskupiji. Stanari su ljetos tvrdili da se time umanjuje vrijednost njihove imovine, jer sigurno ne bi kupili, ili barem ne po tim cijenama, stanove koje im je prodao Spalldi Inženjering a ispod kojih se nalazi trafostanica. Nakon rašomonijade u kojoj je Elektra jednostavno isključila struju, stanari su ponovno, nakon medijskih graje i sudske presude, ipak dobili struju.
U međuvremenu, na vidjelo je ispala i tužba kojom izvođač radova, tvrtka Musić d.o.o Zadar tuži Spalldi Inženjering d.o.o. zbog neisplate za izvršene radove na zgradama na Puntamici. Zanimljivo je da je tužba pokrenta prije otvaranja afere s trafo-stanicom. Prema riječima direktora Mirsada Musića, njegova tvrtka je tužila Spalldi za iznos između 3 i 4 milijuna kuna. Dug je automatizmom prebačen na rješavanje javnom bilježniku i na njegovu odluku Spalldi se nije čak ni žalio. Sad je, kaže Musić, cijeli slučaj pred Visokim trgovačkim sudom RH, jer se Spalldi žalio na neurednu dostavu. Zbog tog duga, potvrđuje Mirsad Musić, njegova tvrtka je stavila plombu na nekoliko stanova, te se vlasnici ne mogu uknjižiti iako su uredno platili svoje stanove. Direktor Spalldi inženjeringa Dino Spalldi potvrdio je Musićeve navode, napominjući da njegova tvrtka nije isplatila Musića zbog toga što je Goran Lovrinov, koji je obavio službeni nadzor nad građevinama, utvrdio da su sporni kvaliteta i rok završetka gradnje dviju zgrada na zadarskom predjelu Puntamika.