Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Ozračje Uskrsa u radovima Silvijane Dražović

Autor: Krešimir Bukvić

24.03.2009. 23:00
Ozračje Uskrsa u radovima Silvijane Dražović

Foto: Sebastian GOVORČIN



U utorak je u prostoru crkve Sv. Dominik otvorena uskršnja izložba zadarske umjetnice Silvijane Dražović. Već tradicionalno, i pred ovaj Uskrs, Silvijana je Zadranima ponovo približila dio svoje mašte, svoj osebujan umjetnički izričaj, pun boja, topline i veselja, tako prepoznatljivog, samo njoj svojstvenog štiha. Počevši od slika, preko malih i malo većih figurica, ukrasnih kolačića, vunenih lutki od najfinije filcane vune, čestitki, raznoraznih ukrasa pa do uskršnjih pisanica, umjetnica, uz koju su za ovu priliku svoje radove izložile i polaznice njene radionice Mirjana Dopuđ, Zena Donđivić, Tanja Dizdar i Dunja Sovitti, «obojale» su crkvicu kao nikada do sada. Kako je to rekao glumac Zlatko Košta, koji je otvorio izložbu, izloženo je Silvijanina čestitka svima koji ulaze u prostor Sv. Dominika, i ne samo njima, već i onima kojih više nema, a čuju je i očekuju.
– Ova izložba, pod pokroviteljstvom Zadarske županije, i uz pomoć mnogih prijatelja posvećena je Ivi, tati Silvijanina sina Krisa i djedu unuke Erin, rekao je Košta, dodajući kako iz Uskrsa u novi Uskrs Silvijana eksperimentira s raznim materijalima i novim tehnikama, rezultati kojih su i ova izložba.
– Preko 600 sati rada, a sve se sada čini malo, kaže umjetnica. No, nama nije malo kad se vrijedne ruke spoje, zato uživajte u ovoj izložbi, njenom dobrom duhu, Silvijaninim bojama nad bojama, slikama dama, kokama jer su i one dame ili damski nakinđurene i slikama cvijeća jer…da ste vi cvijeće živjeli bi procvjetani, prigodno je pozdravio okupljene Košta. S nekoliko riječi dobrodošlice okupljenima se obratila i Silvijana, zahvalivši se svima na dolasku, pozvavši okupljene na mali domijenak i druženje na after partiju u caffe galeriji ‘Đina’. Izložba, koju bi stvarno šteta bilo propustiti pogledati, trebala bi trajati do iza Uskrsa, ili do kad ju izbace, duhovito nam je naglasila umjetnica.