Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Načelnik Druge PP skrivio prometnu s 1,03 promila

Autor: Suzana Bandić

24.03.2010. 23:00
Načelnik Druge PP skrivio prometnu s 1,03 promila

Foto: Filip BRALA



– Obzirom na nalaz laboratorijske analize osim optužnog prijedloga zbog izazivanja prometne nesreće biti će podnijet i zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti – izvjestili su iz PU zadarske


Ivan Miočić, načelnik Druge policijske postaje u Zadru koji je prije pet dana službenom “škodom” izvan radnog vremena skrivio prometnu nesreću, vozio je pijan. Tako su, naime, pokazali službeni rezultati laboratorijske analize krvi i urina zagrebačkog centra Ivan Vučetić kojima mu je izmjereno 1.03 promila alkohola. Stoga, će se Miočiću uz optužni prijedlog i zahtjev za disciplinskim postupkom pred Disciplinskim sudom u Splitu zbog vožnje službenog vozila za privatne potrebe, dodati i vožnja pod utjecajem alkohola.
– Obzirom na nalaz laboratorijske analize osim optužnog prijedloga zbog izazivanja prometne nesreće biti će podnijet i zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti – izvjestili su iz PU zadarske čija će služba za zakonitosti postupanja ovih dana utvrdit okolnosti događanja i donijeti odluku o evntualnim sankcijama protiv Petra Vedrića, voditelja smjene OKC-a koji je prošlog petka u 17.45 sati sjedio na mjestu suvozača u službenom policijskom vozilu također pod utjecajem alkohola.
Njih su se dvojica, podsjetimo, tog petka vraćali iz Obrovca kada je zbog neprilagođene brzine nedaleko Medviđe Miočić u zavoju izgubio kontrolu nad vozilom, sletio s kolnika i okrenuo se na krov. Kolima Hitne medicinske pomoći odmah su prevezeni u zadarsku Opću bolnicu gdje su Miočiću su konstatirane lakše tjelesne ozljede, dok je Vedrić prošao neozlijeno.