Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Policiji izručio arsenal oružja

24.03.2011. 23:00
Policiji izručio arsenal oružja


Muškarac iz okolice Zadra policiji je u srijedu  predao dvije ručne bombe, jednu tromblonsku minu, 500  grama privrednog eksploziva, 350 komada streljiva, 10 metara  sporogorućeg štapina i 15 detonatorskih kapisli. Osim toga  policiji je prijavio i da je u polju pronašao dvije tromblonske  mine koje su s mjesta pronalaska izuzeli policijski službenici.
Maloljetnik ukrao motornu pilu
Zadarska policija u srijedu je otkrila kradljivca koji je početkom siječnja u Pridrazi, iz ostave obiteljske  kuće u vlasništvu 53-godišnjaka, ukrao motornu pilu marke  „stihl”. Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana  sumnja kako je upravo on počinio krađu i vlasnika oštetio za  dvije tisuće kuna, a kako je riječ o 14-godišnjaku, policija je  proslijedila posebno izvješće Državnom odvjetniku za mladež.
Prevarantica Škabrnjanki odnijela pet tisuća kuna
Škabrnjanka (75) policiji je u srijedu prijavila  da ju je u ponedjeljak prevarila nepoznata ženska osoba za  iznos od pet tisuća kuna. Ženu je, naime, telefonom nazvala  prevarantica koja joj je rekla da je njen suprug ostvario pravo  na zaostatke mirovine te da treba platiti porez kako bi mogao  preuzeti povrat. Nakon što je starica povjerovala, prevarantica  je došla u njenu kuću i od nje uzela navedeni iznos. Ubrzo je  shvatila da je prevarena pa je događaj prijavila. Za nepoznatom prevaranticom policija intenzivno traga, a slijedi joj  i kaznena prijava.
Rekorder vozio 142 kilometra na sat na  Kalmetini
Zadarska policija izvijestila je jučer o rezultatima  preventivne akcije “Brzina” koju su na svim frekventnijim  prometnicama prometni policajci provodili  22. ožujka u vremenu od 8 do 14 sati, a prema tim podacima u prekršajima je  uhvaćeno ukupno 175 vozača koji su potom i sankcionirani.
– Od ukupnog broja vozača koji su zatečeni u prekršaju 165  ih kažnjeno zbog prebrze vožnje, šestoro zbog isteka registracije ili osiguranja vozila te dvoje zbog isteka preventivnog tehničkog pregleda te dvojica zbog ostalih prekršaja  – rekli su iz PU zadarske napominjući kako je najveća utvrđena  brzina kretanja bila 142 kilometra na sat, a “rekorder” je  zaustavljen na brzoj cesti D424 – Gaženica-čvor Zadar2.