Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Poštujemo ih, ali idemo na pobjedu

24.03.2011. 23:00
Poštujemo ih, ali idemo na pobjedu


Svjesni smo da su puno jači i kvalitetniji od nas, no isto idemo na pobjedu kao protiv Cibone – kazat će Čakarun


Cibonu treba što  prije zaboraviti, jer ne živi se  od stare slave – kaže Marijan  Čakarun, sa 16 poena i 15  skokova istinski junak u slavlju nad prvacima Hrvatske  prošlu subotu. Trenutačno  prvoplasirana momčad Lige  za prvaka marljivo se priprema za gostovanje Cedevite pred sigurno punim Jazinama sutra u 20.15 sati.  Očekivati novu pobjedu bilo  bi nerealno, no tako je bilo i  prije Cibone, pa su mladi  Puntamičani uspjeli sve nevjernike demantirati s izvedbom kakva se rijetko viđa.
– Moramo arhivirati svu  euforiju pobjede nad Cibonom. Dolazi nam Cedevita  koja je najjača momčad u  Hrvatskoj. Ove sezone igraju  na NLB ligu i Eurokup pa su  imali i neke loše rezultate.  No, kada dolazi sastav koji  dvaput pobijedi Gran Canariu, pa Estudiantes onda  nema svrhe dočaravati tko će  nam stajati nasuprot u subotu.
Ipak, Cedevita je imala  neke rezultate koji će Zadranima sigurno ponuditi  nadu za moguće iznenađenje.  Recimo, poraz u polufinalu  Kupa Krešimira Ćosića od  tek petorice igrača Zadra.
– Postoji kod svakog bolje  izdanje i ono lošije. Ta utakmica im je bila kiks koji ne  vjerujem da mogu dvaput  ponoviti. Neće  doći u Jazine  nimalo podcjenjivački, jer  su vidjeli što je  doživjela Cibona. Bit će maksimalno motivirani da nas pobijede. Mi  ćemo protiv njih ući u utakmicu s velikim poštovanjem.  Znamo da je ključ naše igre  obrana koja mora funkcionirati kao protiv Cibone. Isto  će dosta toga ovisiti i o našem  napadu te bi uz bučnu podršku punih tribina onda i mi  konja za trku imali.
Opasnost prijeti iz Cedevitinih redova sa svih strana.
– Ne znam odakle krenuti s  nabrajanjem. Na svim pozicijama imaju po tri kvalitetna rješenja. Pod košem  srećom nemaju ozlijeđenog  Edwardsa, no tu su zato Žižić  i Kaštropil. Vanjska linija  ubraja Rudeža, Trohu, Vukušića, Wrighta, Baždarića,  Princa, Petrovića i Drapera.  Tko god bude na parketu  izuzetno je opasan i trebat će  nam pravo čudo da se uspijemo oduprijeti njihovim  napadima. Svjesni smo da su  puno jači i kvalitetniji od nas,  no isto idemo na pobjedu kao  protiv Cibone. Uz poklapanje  nekoliko stvari moguće je da  opet slavimo. Samo treba  dati sve od sebe i biti ustrajan  u tome – zaključio je Čakarun.
 


Rad i samo rad




Napredak kod Čakaruna više je nego očit u odnosu na lanjsku sezonu. Ove je jedan od glavnih oslonaca trenera Plantaka. Osim skakačkog doprinosa i obrambene učinkovitosti pokazao da je itekako opasan u napadu.
– Kada nisam rođen s velikim talentom onda se to mora nadoknaditi mukotrpnim radom. Upravo rad i samo rad me doveo do toga da dajem puno više u napadu nego do sada. Tako ću i nakon završetka sezone cijelo ljeto žrtvovati kako bi postao još bolji i neću žaliti za nekim izgubljenim slobodnim vremenom. Pored toga moram istaknuti svoje suigrače od kojih ovisi barem 90 posto moje igre. Nevjerojatna smo ekipa, na terenu i izvan terena i veliko mi je zadovoljstvo trenirati i igrati s tim dečkima. Igramo s velikim srcem i to nam se sve sada vraća kroz nastup u Ligi za prvaka.


 


Ulaznice za Cedevitu


Iz Borik-Puntamike obavještavaju da se ulaznice (20  kuna) za utakmicu Borik-Puntamika – Cedevita (subota 26.  ožujka, 20.15 sati), od jučer  mogu kupiti na četiri mjesta:  knjižara Šokota na Kalelargi,  Renta-a-car A&R na Branimiru,  Turistička agencija Terra na Boriku te Restoran Basket (Jazine). Uz ova prodajna mjesta  ulaznice će se prodavati i kod  dvorane Jazine u subotu od  18.15 sati do početka utakmice. U klubu za Cedevitu  očekuju pune Jazine. Pobjeda  protiv Cibone trebala bi biti  najbolja pozivnica navijačima.