Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Dani kad se ne smije zaboraviti na potrebite

Autor: Velimir Brkić

24.03.2013. 23:00
Dani kad se ne smije  zaboraviti na potrebite

Foto: Velimir BRKIĆ



U Sukošanu se na Cvjetnicu već tradicionalno stotine vjernika najprije  okupilo na središnji trg Gornja vrata, ispred zavjetne crkvice Gospe od Milosti iz 1650.  godine, gdje je župnik blagoslovio maslinove grančice. Zatim je nepregledno mnoštvo  vjernika u procesiji, uz pjevanje liturgijskih pjesama župnog zbora, krenulo prema crkvi  sv. Kasijana gdje se slušalo izvješće Isusovoj muci.
Don Tomislav Sikirić istaknuo je kako događaji Isusove muke i smrti zauzimaju  središnje mjesto u opisu njegova života i poslanja.
– Nemojmo biti dvolični, budite iskreni s Bogom da možete živjeti život dostojan ljudi,  da možete hraniti svoju dušu, u nadahnutoj propovijedi poručio je don Tomislav,  istaknuvši kako je Isus bio čovjek nama u svemu jednak.
Pritom je pozvao vjernike da u ove dane ne zaborave one potrebite, bolesne, siromahe,  nemoćne i sve one koji pate na bilo koji način, upravo kako je to činio Isus Krist, koji je  na dan Cvjetnice, ulazeći u Jeruzalem, znao da ga čekaju muka, patnja i smrt na križu.