Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Konkurentni klubovima iz Jadranske lige

Autor: Šime Ćurko

24.03.2013. 23:00
Konkurentni klubovima iz Jadranske lige

Foto: Vedran SITNICA



Nadali smo se ulasku u polufinale, ali u utakmicama s Mornarom i Medveščakom nismo pokazali sve što možemo – kaže Roko Paleka, trener zadarskog sastava


U Vaterpolskom klubu Zadra 1952 nadali su se da bi klupska generacija kadeta (1999.) na Prvenstvu Hrvatske, održanom na Višnjiku prije tjedan dana, mogla osvojiti medalju. To se nije dogodilo, no peto mjesto mladih Zadrana potvrda je da u klubu imaju generaciju konkurentnu najboljim hrvatskim momčadima. Na natjecanju koje je okupilo osam klubova Zadar je bio jedini sastav čija prva momčad ne nastupa u Jadranskoj ligi.
– Prvenstvo Hrvatske smo završili s tri pobjede i dva poraza, a peto mjesto je dobar rezultat. Nadali smo se ulasku u polufinale, ali u utakmicama s Mornarom i Medveščakom nismo pokazali sve što možemo. Protiv Mornara, što je bila naša prva utakmica, kao da smo bili malo stidljivi, iako smo tu momčad ove sezone već pobijedili. S Medveščakom smo imali dobar prvi dio utakmice, stigli samo na minus dva (4:6), no to nije bilo dovoljno – kaže Roko Paleka, trener koji je kadete Zadra preuzeo krajem ljeta prošle godine. Paleka je zadarskoj sportskoj javnost poznat po dugogodišnjem radu u Rukometnom klubu Zadar, gdje je bio i prvi trener. U vaterpolo je došao najprije kao kondicijski trener, a sada je dobio vrlo talentiranu generaciju igrača kluba koji je posljednjih godina u Prvoj B ligi.
Paleka očekuje da će ova selekcija na svakom sljedećem natjecanju pokazivati napredak.
– U tehničkom, taktičkom i kondicijskom dijelu ima prostora za napredak i nadam se da ćemo to pokazati u natjecanju za Kup, koji se igra po istom principu kao i Prvenstvo Hrvatske. Znamo koje su nam kvalitete, ali i na čemu još moramo poraditi. Pri tome nam je poticaj za još bolji rad taj što smo ravnopravni s momčadima iz klubova koji igraju u Jadranskoj ligi.