Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pavić: Velika očekivanja

24.03.2017. 23:00
Pavić: Velika očekivanja


Početak cestovne sezone za Biciklistički klub Zadar je pred vratima. Juniorke Maja Perinović, Josipa Šintić i Nina Dokoza nastupit će za Hrvatsku na utrci juniorskog Svjetskog kupa u Italiji.
– Perinović i Šintić već imaju iskustvo nastupa na utrkama svjetskog ranga od prošle sezone kada je Maja ostvarila izvanredan plasman na 17. mjesto Svjetskog prvenstva dok je Josipa bila 60. Ove sezone njihov trener Ante Radić očekuje ulazak među deset najboljih na svijetu – kaže Neven Pavić, tajnik BK Zadar.
Nakon niza godina Zadar ima i juniorski sastav kojeg čine Ivan Grgić, Toni Srbić, Karlo Knežević i Lovro Matek, dosadašnji član Rijeke. Prvi nastup imat će danas na utrci Ulicama kraljevskoga Biograda
– Grgić i Srbić su odradili reprezentativne pripreme u Šibeniku prije dva tjedna te ih u nacionalnom dresu očekujemo i ove sezone – dodaje Pavić.
Sezonu u Biogradu na Moru otvorit će i svi ostali vozači Zadra kojih je ove godine više nego ikad, a to su: Oliver Gojković, Franko Raspović i Manuel Šestan (svi kadeti), Zvonimir Karlović (U-15), Nicolas Gojković, Roko Dokoza i Paulo Grgić (svi U-14) te oni najmlađi u kategoriji do 13 godina kojima će ovo biti prva natjecateljska sezona: Slavka Barešić, Marko Bilosnić, Luka Škara, Roko Šintić i Daniel Lijić.
– U sezonu ulazimo s 19 vozača u natjecateljskim kategorijama. Očekivanja su velika, osobito na državnim prvenstvima i kup utrkama. Suorganizatori smo utrke u Biogradu nakon koje 8. travnja u Ninu slijedi tradicionalni Dalmatia Open te 1. svibnja 58 izdanje VN 1. svibnja – Memorijala Damira Zdrilića – zaključio je Pavić.