Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Vozač se pokušao ubiti nakon što je skrivio nesreću s troje poginulih

Autor: Suzana Bandić

24.04.2010. 22:00
Vozač se pokušao ubiti nakon što je skrivio nesreću s troje poginulih

Foto: Sebastian GOVORČIN



Tri osobe izgubile su život u teškoj prometnoj nesreći koja se noćas između dva i tri sata dogodila na cesti Gorica – Povljana na otoku Pagu. Neslužbeno doznajemo da su poginuli Martina Škoda (19 godina), Ante Pogorilić (21) i Marin Orlić (24). Teško je ozlijeđen još jedan suputnik, Dario Škoda, koji je zbrinut u Općoj bolnici Zadar, a njegovo je stanje vrlo teško.
Vozač Tonči Stupičić (22) nije teže ozlijeđen, ali je zbog 0,85 promila alkohola u krvi zadržan  u policijskoj postaji na otrežnjenju, nakon čega će slijediti daljnje policijsko i sudsko postupanje.


Na mjestu događaja istražni sudac Županijskog suda u Zadru i policijski službenici poduzeli su očevid kojim je utvrđeno da je 22-godišnji vozač, upravljajući osobnim vozilom marke Citroen Xantia, pod utjecajem alkohola od 0,85 promila, krečući se iz pravca Povljane prema Gorici, usljed neprilagođene brzine kretanja izgubio kontrolu nad upravljačem te je vozilom sletio van kolnika i više puta se prevrnuo.
Nakon dojave o prometnoj nesreći, na mjesto događaja stigao je policijski službenik koji je unesrećenima pružio hitnu medicinsku pomoć.
Za to vrijeme 22-godišnjak, koji je upravljao vozilom koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći, udaljio se s mjesta nesreće službenim vozilom, u kojem je policijski službenik ostavio ključ u bravi zbog žurnosti postupanja prema unesrećenima  i  odvezao se prema mjestu Povljana te je iz kuće uzeo očevu lovačku pušku.
Policijski službenici su ga ubrzo potom zatekli na plaži u Povljani, gdje je prijetio samoubojstvom, ispalivši jedan hitac iz puške u zrak. Na nagovor policijskih službenika i oca predao je pušku, a potom je doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.
U dogovoru s nadležnim državnim odvjetništvom protiv 22-godišnjaka će biti podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Izazvanja prometne nesreće i Oduzimanja tuđe pokretne stvari te će tijekom dana biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zadru.