Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Čobanković mi nije najavio da će otići iz politike

24.04.2012. 22:00
Čobanković mi nije najavio da će otići iz politike


Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je kako joj potpredsjednik stranke Petar Čobanković nije najavio da će otići iz politike te da s njim nije razgovarala o njegovim idućim političkim potezima, koji će, uvjerena je, biti u skladu s onim što je najbolje za HDZ.
“Nije mi rekao bilo kakvu informaciju da odlazi iz politike, nije mi rekao ništa o tome o čemu razmišlja budući da su unutarstranački izbori u tijeku”, kazala je Kosor novinarima u Saboru, upitana je li joj Čobanković, kojega USKOK navodno istražuje u aferi Planinska, najavio da će napustiti politiku. Čobanković joj je, rekla je, ranije najavio da se neće kandidirati za predsjednika županijskog HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, te da je te izbore “odlično proveo”, a da s njim nije razgovarala o njegovim budućim koracima. “Smatram da će Čobanković, kao odgovorna osoba i odgovorni član HDZ-a, učiniti sve ono u svojim sljedećim političkim koracima što bude smatrao da je najbolje za HDZ”, kazala je Kosor.
Upitana hoće li joj biti žao ako odluči napustiti politiku, ponovila je da je Čobanković vrijedno i puno radio, da je zbog toga bio cijenjen i u Bruxellesu, gdje je otvorio i zatvorio teško pregovaračko poglavlje vezano za poljoprivredu.
Novinari su potpredsjednika HDZ-a Vladimira Šeksa pitali je li istina da je Čobankoviću preporučio kako bio za stranku bilo najbolje da se povuče iz politike, na što im je odgovorio da takve špekulacije ne želi komentirati. Upitan je li čuo za takve informacije, rekao je da je to pročitao u novinama, a na pitanje bi li mu bilo žao da Čobanković, kao u javnosti popularan političar, napusti politiku Šeks je odgovorio: “Čobanković je bio u politici i ostat će u politici”. Za komentar nagađanja da će otići iz politike te istrage koju protiv njega navodno vodi USKOK novinari u Saboru su od jutra čekali Čobankovića.