Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Pinokio – čuvar okoliša

Autor: Anamarija Bilan

24.04.2013. 22:00
Pinokio – čuvar okoliša

Foto: Marin GOSPIĆ



Cvijeće sadimo u sklopu projekta “Čuvajmo okoliš” tijekom kojega smo imali radionicu energetske efikasnosti koju smo održali u Gradskoj knjižnici Zadar gdje je Jelena Atlić McColgan djeci govorila i o uštedi energije, kaže Vukić


Mališani vrtića Pinokio, koji se nalazi na Putu Dikla, jutro su proveli u veseloj i zabavnoj sađenji brojnog cvijeća čime su uljepšali okoliš svojeg vrtića, ali i doprinijeli uređenju tog dijela Zadra.
 – Cvijeće sadimo u sklopu projekta “Čuvajmo okoliš” tijekom kojega smo imali radionicu energetske efikasnosti koju smo održali u Gradskoj knjižnici Zadar gdje je Jelena Atlić McColgan djeci govorila o uštedi energije. Pored toga, iz gradske Čistoće su dobili kante za odvojeno prikupljanje otpada – “papirka”, “staklenka” i “metka” i “petka”, uz koje će djeca naučiti o recikliranju i odvajanja otpada, objasnila je Ivančica Vukić, vlasnica dječjeg vrtića Pinokio.
Dodala je da je treći dio projekta sadnja cvijeća čime žele svoj okoliš učiniti ljepšim.
 – Pitali smo djecu kako bi oni napravili prirodu ljepšom i oni su rekli da bi sadili cvijeće, njima je cvijeće prva asocijacija na ljepotu prirode. Tako smo potaknuti njihovim idejama otišli u nasadnik Nasada gdje su nas lijepo primili i čak su nam donirali sadnice cvijeća, odnosno ljetnice objasnila je Vukić. Istaknula je da na ovaj način uče djecu sadnji cvijeća, očuvanju zelenih gradskih površine, poštivanju prirode i odgovornom ponašanju.
Svako dijete je imalo svoj cvijet i pitar u kojega je sadilo cvijeće. S oduševljenjem su prionuli poslu i uljepšali okoliš svoga vrtića i dvoriše u kojem provode većinu vremena tijekom proljetnih mjeseci.