Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Roman inspiriran borbom između dobra i zla

Autor: Valentina Mlađen

24.04.2013. 22:00
Roman inspiriran borbom između dobra i zla

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Da prozaisti zadarskog područja imaju što ponuditi u različitim žanrovima pokazala je i mlada spisateljica Anita Žilić predstavljajući svoj opsežan fantasy roman »Boja duše«. Promocija ove knjige održana je u Gradskoj knjižnici Zadar u sklopu obilježavanja »Noći knjige« u Zadru u organizaciji udruge pisaca »ZaPis«.
Roman »Boja duše« koji broji 500-tinjak stranica mlada je autorica napisala, kako je rekla, gotovo u jednom dahu, a sve je krenulo iz jednog zamišljenog trenutka, od slike dvoje ljudi u sumrak. Inspirirana vječnom borbom između dobra i zla Anita je kreirala lik demonice Moldi koja se nakon stotinjak godina vraća u rodni grad Idassu u potrazi za svojim stvoriteljem i vlastitom pričom. Moldi upada u središte rata između dvojice nerođenih, vladara demona, zaljubljuje se, a ono što otkrije o sebi nije ono čemu se nadala.
Iako autorica još ima prostora za rad na sebi i svom pisanju, njezin rad u ovom žanru svakako je obećavajući i dobrodošao u ovom žanru u Hrvatskoj, u kojem uglavnom čitamo strane autore.