Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

U potrazi za izgubljenim rajem

Autor: Ante Rogić

24.04.2013. 22:00
U potrazi za izgubljenim rajem

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Polaznici osnovnoškolskog uzrasta Kazališne udruge Igrajmo se Zadar, učenici od prvog do sedmog razreda osnovne škole, izveli su u utorak u HNK Zadar predstavu »Mjesto za dvoje«.
U svijetu otuđenih ljudi, bolesti i nasilja postoji mjesto mira i istinske sreće. Uz hrabrost, snagu i ljubav djevojčica se izborila za svoje i bratovo Mjesto za dvoje.
U potrazi za izgubljenim bratom, koji boluje od autizma, prati je simbolična unutrašnja borba razuma i osjećaja. Radi očuvanja njihove male dvočlane obitelji, ona prolazi kroz surovu stvarnost svijeta u kojem živi. U tome joj pomažu prijatelji kao nositelji vječnih vrijednosti zajedništva, potpore i vjere. Radnja predstave govori, dakle, o dječaku koji boluje od autizma i njegovoj sestri. Predstava je podsjetnik na obitelj i obiteljske vrijednosti gdje svaki težak trenutak donosi jedan sretan osmijeh, jer nitko nikada nije sam.
Snažna veza ljubavi Mjesto za dvoje čini najljepšim mjestom na svijetu.
 Autorica i redateljica predstave je Lucija Dovranić, umjetnički voditelj/producent Matija Šango-Šimurina. Za glazbu se pobrinuo Domagoj Runje, a kostimografiju Marijana Teofilov.