Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Obavijest o neisplovljavanju trajekta za Preko – na internetu

24.04.2017. 22:00
Obavijest o neisplovljavanju trajekta za Preko – na internetu


Nakon sudara trajekata Sis i Juraj Dalmatinac u trajektnoj luci Gaženica u subotu poslijepodne, jučer – novi hladan tuš za otočane.
Bez prethodne obavijesti nadležnih institucija, Jadrolinije i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture trajektna linija na relaciji Zadar – Preko u 12 sati i 15 minuta nije isplovila. S pravom su putnici koji su u trajektnoj luci u Gaženici čekali na ukrcaj bili revoltirani, tim više što je kroz jutro red plovidbe bio uredan.
– Zbog čega nisu stavili obavijest da trajekt neće isploviti? Jadrolinija je mogla osigurati i drugi trajekt ako su znali da ova linija neće voziti, požalila nam se jedna gospođa, dodavši kako su se u nedjelju svi razbacivali priopćenjima o sudaru dvaju trajekata, od resornog ministarstva do Jadrolinije, a sada muk.
Od Marije Zaputović glasnogovornice Jadrolinije saznajemo kako je obavijest stavljena na njihove internetske stranice.
“Trajektna linija 431 Zadar-Preko bez redovnog putovanja u 12:15 sati iz Gaženice te povratnog putovanja iz Preka u 13 sati”, službena je obavijest Jadrolinije.
Jučer ujutro trajekt Sis nije isplovio iz luke Gaženice jer mu je nakon subotnjeg sudara oštećena rampa, a oštećeni Juraj Dalmatinac otišao je na remont.