Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

U vrtiću “Sabunić” odradili zelene projekte

24.04.2017. 22:00
U vrtiću “Sabunić” odradili zelene projekte


Polaznici Dječjeg vrtića ¨Sabunić¨, njih pedesetak, tradicionalno su, predvođeni ravnateljicom prof. Jasminkom Barić i tetama Serafinom Mustać i Marinom Buškulić Skoblar te pedagoginjom Andrijanom Lončar Surić, obilježili Dan planeta Zemlje.
– Pripremajući se za tradicionalno obilježavanje Dana planeta zemlje, zajedno smo sa našom djecom čitav mjesec ožujak do 22. travnja radili na projektu pod nazivom ¨Od sjemenke do biljke¨. Također i roditelji vrtićke djece bili su uključeni na više načina i to čišćenjem zemljanih gredica za sadnju i presađivanje sadnica, doniranjem sadnog materijala i sl. Naime, svako dijete posijalo je u svoju posudicu sjeme i brinulo se o biljci koju je na kraju presadilo u zemlju i dalje se brinulo o njoj. Dio biljaka zasadili smo u pripremljenu zemljanu gredicu pored zgrade vrtića, kaže ravnateljica Barić.
– Danom planeta Zemlje zaokružili smo cijelu priču uljepšavanjem okoliša u kojem će naše biljke rasti. U tome nam je pomogla i Turistička zajednica Općine Privlaka doniranjem većeg broja sadnica raznog cvijeća. Na ovaj način nastojimo djeci od malih nogu ukazati na važnost zdravog i čistog okoliša. Vidimo da djeca sve s velikom pozornošću prihvaćaju i s velikim veseljem sudjeluju, rekla je Barić.