Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U jednom danu “pala” trojica dilera

24.05.2011. 22:00
U jednom danu “pala” trojica dilera


Bogat “plijen” policajci su pronašli u automobilu Marinka Dukića, a “premetačinom” njegove kuće u Benkovcu pronađeno je još i 10 bočica s heptanonom u tekućem stanju. Njegovom kompanjonu, Geniju Loniću u kući u Bibinjama policajci su pronašli streljivo te ručni bacač za suzavac


U svega 24 sata inspektori Odsjeka kriminaliteta droga PU zadarske uhvatili su trojicu Zadrana koji su drogu prodavali ovisnicima na zadarskom narko tržištu.
Najprije je uhićen 42-godišnji Svemir Višić koji je, zadarskim policajcima poznat od ranije, zbog sumnje da je u dva navrata, dvojici ovisnika u dobi od 35 i 49 godina iz Zadra prodao heroin u količinama od 2,8 i 2,4 grama.
U utorak, nešto iza 19 sati “pala” su još dvojica dilera, također otprije poznatih policiji te kažnjavanih zbog imovinskih delikata i krivotvorenja isprava.
Riječ je o Marinku Dukiću (39) iz Benkovca te Geniju Loniću (38) iz Bibinja. Njih su policijski inspektori zatekli u Dukićevu automobilu na području Zemunika Donjeg po izlasku s autoceste. Pretragom automobila pronađeno im je 56 grama heroina, 19 grama heptanona u prahu, te nož, bokser i elektrošoker.
Naknadnom pretragom policajci su u Dukićevoj kući u Benkovcu još pronašli i deset bočica s heptanonom u tekućem stanju te četiri tablete Normabela, dok je Loniću u njegovoj kući u Bibinjama pronađeno streljivo te ručni bacač za suzavac.
– Svi pronađeni predmeti su oduzeti – rekli su u zadarskoj policiji koja je protiv obojice dilera po dovršenom kriminalističkom istraživanju podnijela kaznene prijave zbog zlouporabe opojnih droga, odnosno preprodaje.
Obojica su jučer privedena dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru Milanu Pečini koji im je nakon saslušanja, jednako kao i Višiću, odredio pritvor u trajanju do mjesec dana kako utjecajem na svjedoke ne bi ometali istragu.