Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kukljicu čeka još jedno zanimljivo ljeto

Autor: Valentina Mlađen

24.05.2013. 22:00
Kukljicu čeka još jedno zanimljivo ljeto

Foto: Adam VIDAS



Raznolikost turističke ponude, ljepote krajolika koje odlikuju guste borove šume, pješčane i stjenovite plaže na obalama kristalno bistrog mora, moderno opremljena luka u zaštićenoj prirodnoj uvali te veliki izbor smještaja u privatnim apartmanima i sobama, kao i u turističkom naselju »Zelena punta« – dio su bogate ponude kojom Kukljica mami goste u ljetnoj sezoni. Ipak da samo to nije dovoljno jasno je zaposlenicima ove male turističke zajednice te se punom parom pripremaju za nadolazeće ljeto.
– Očekujemo da i ova sezona bude dobra, bolja od prošlogodišnje na zadovoljstvo svih onih koji se turizmom bave i onih koji žive od ove djelatnosti, kaže direktorica TZ Kukljice Sandra Marušić. Kako su mala zajednica nisu bili financijski u mogućnosti sudjelovati na turističkim sajmovima, ali zato ih svi zainteresirani gosti mogu kontaktirati putem jedne od boljih web stranica turističkih zajednica koja pokazuje ono najbolje što Kukljica nudi.
Ljetni program Kukljice bazira se kao i u većini sličnih malih dalmatinskih mjesta na ponudi tradicije kroz gastroponudu, tradicionalne fešte i kulturnu ponudu.
– Tijekom sezone organizirat ćemo nekoliko manifestacija samostalno, a potporu ćemo dati i događanjima koje organiziraju i druge udruge i kulturno – umjetničko društvo. To su druženja folklornih društava, zabavne večeri – večeri uz ples, pjesmu i degustaciju domaće hrane i pića, izložbe slika, večeri čakavskih pjesnika uz nastup klape i promocija zbirke pjesama. Vjerujemo kako će uz ovaj repertoar događanja svatko pronaći nešto za sebe, kaže Marušić.