Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Klapska pjesma “osvojila” benkovački kraj

Autor: Mile Marić

24.06.2008. 22:00
Klapska pjesma “osvojila” benkovački kraj

Foto: Mile MARIĆ



Na oduševljenje publike, kao finale večeri u zajedničkoj izvedbi svih sudionika, ali i publike, starohrvatskom utvrdom Kaštel Benković odjekivala je pjesma “Croatio iz duše te ljubim”
U starohrvatskoj utvrdi Kaštel Benković je u sklopu proslave Dana grada Benkovca i Benkovačkog kulturnog ljeta održan 2. susret klapa pod nazivom Večer klapske pisme. Susret klapa okupio je veliki broj poklonika klapskog pjevanja te je prostor ispod starog kestena u utvrdi Kaštel Benkovića bio popunjen do posljednjeg mjesta.
Nakon pozdravnih riječi upućenih organizatoru i pokrovitelju, sponzorima i mnogobrojnim ljubiteljima klapske pjesme, radijski voditelj Mihovil Mijo Brkić najavio je nastup klape Asseria iz Benkovca, koja je izvedbom pjesama “Ti si lipa, moja Mare”; “Divojka je ruže brala” i “Ludo more” otvorila 2. susret klapa, a njihov je nastup nagrađen gromoglasnim pljeskom okupljenih koji nisu skrivali simpatije za domaću klapu. U nastavku je nastupila mješovita klapa Kožino (“Moja jube”, “U našeg Marina” i “Tri cure”); muška klapa Pakoštane (“Serenada”, “Plakale su tvoje oči” i “Čeka me Dalmacija”); zatim ženska klapa Burin – Bigrad n/M (“Ne pitam ti biser zlato”, “Gori more” i “Dancing Queen”), muška klapa Arbanasi (“Rumen đule”, “Murtilica lipo cviće” i “Oj, slaviću”); te muška klapa Ardura – Zadar (“Uljenica moje matere”, “Je da bis mi rastvorila” i “‘vo je naša zem’ja”).
Na oduševljenje publike, kao finale Večeri klapske pisme u zajedničkoj izvedbi svih sudionika, ali i publike, starohrvatskom utvrdom Kaštel Benković odjekivala je pjesma “Croatio iz duše te ljubim”. Što na kraju reći nego da je to bila jedna zaista lijepa i nezaboravna večer, večer prodora klapske pjesme u benkovački kraj koji ju je, što je dokazano na Kaštel Benkoviću, prigrlio svim srcem.  Da večer bude obogaćena i obilatim dalmatinskim stolom od pršuta, sira, ribe s gradela i uz, naravno, dalmatinsko vino, pobrinuli su se članovi ŠRD “Sipa” iz Benkovca.
Spomenimo i organizatore ove iznimno ugodne i uspješne večeri klapske pjesme u Benkovcu – Turističku zajednicu grada Benkovca i klapu Asseria, uz suorganizatore ŠRD “Sipa” i Udrugu žena “Maslina” – Benkovac. Sponzori večeri bili su pekarna “Andrea” – Perušić Donji, Vinarija Benkovac te Vodovod i odvodnja – Benkovac. Pokrovitelj događanja bio je Grad Benkovac, a medijski pokrovitelj Radio Benkovac.