Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Na “Velebitskom trekingu” čak 340 natjecatelja

24.06.2012. 22:00
Na “Velebitskom trekingu” čak 340 natjecatelja


Svi ovi mladići i djevojke uglavnom se bave planinarenjem, skijanjem i drugim sličnim sportovima
Finale desetog izdanja glavne i najteže treking utrke u Hrvatskoj “Velebitski treking Velebit 100/Poskok 3” održano je u nedjelju, 24. lipnja, a u utrci je sudjelovalo čak 340 natjecatelja. Šimun Cimerman, direktor utrke, rekao je kako je najveći broj natjecatelja iz Hrvatske, ali i iz drugih europskih država.
– Imamo i nekoliko Slovenaca, po jednog natjecatelja iz Francuske, Italije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, pa čak i jedan par iz Južnoafričke Republike. Svi ovi mladići i djevojke uglavnom se bave planinarenjem, skijanjem i drugim sličnim sportovima pa današnja utrka, iako vrlo teška i zahtjevna, za njih je još jedan izazov, rekao je Cimerman i nastavio:
– Utrka sadrži četiri kategorije: 100, 45, 27 i 10 kilometara, znači potpuno je prilagođena svim zaljubljenicima u treking, od profesionalnih sportaša do rekreativaca i turista. Prvog dana utrke startalo se iz Karlobaga, a u utrci su sudjelovali natjecatelji iz kategorije 100 km. U cilj u Marasovićima utrčali su neposredno prije nego je startala današnja utrka. Samoborac Goran Lesjak pobijedio je i ove godine, a 100 kilometara prešao je za 17 sati i osam minuta. Nažalost, nije uspio probiti svoj prošlogodišnji rekord od 16:53, ali je i ovo izvrstan rezultat, rekao je Šimun Cimerman te dodao:
– Ova utrka ne samo da promovira treking, Velebit, Paklenicu i Hrvatsku, riječ je o projektu koji ima ekološki i turistički značaj, a sudjelovanje i napori svih ovih sportaša, rekreativaca i turista vrijedni su svakog divljenja, jer treba izdržati tako dug i težak put na oko 35 stupnjeva Celzijevih, rekao je na kraju.
Organizator ove treking utrke bio je Klub pustolovnih sportova Multisport, a partneri i suorganizatori su Udruga veterana specijalne policije Alfa, GSS stanice Gospić i Zadar, Hrvatska turistička zajednica, TZO Starigrad, TZG Karlobag, PP Velebit, NP Paklenica te planinarska društva.