Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Birkić otpada, Karlo član sanacijskog vijeća?

Autor: Valentina Mlađen

24.06.2013. 22:00
Birkić otpada, Karlo član sanacijskog vijeća?

Foto: PIXELL



Od 25 sanacijskih vijeća i upravitelja Vlada je prošlog tjedna imenovala njih 13, a među kojima nema i zadarske bolnice. Ipak po kuloarima se već šuška o nekim mogućim opcijama po kojima bi u sanacijskom vijeću sjedio i doktor Robert Karlo, dr. med. spec. opće i dječje kirurgije u OB Zadar. On je tu informaciju jučer demantirao navodeći kako se za sada još uvijek ništa ne zna.
– Ništa se ne zna, kad bude službeno i poznato potvrdit će se, a po kuloarima se svašta priča, rekao je kratko dr. Karlo.
V. d. ravnatelja OB Zadar dr. Neven Birkić, koji je jučer bio odsutan iz bolnice, po novoj križaljci navodno ne bi obavljao dužnost sanacijskog upravitelja iako se nagađalo kako je upravo on najizgledniji kandidat za to mjesto.
Zadarska bolnica na koncu 2012. godine imala je nepodmirene dugove u iznosu od 131 milijun kuna, a u nedavnom razgovoru ravnatelj Birkić rekao je kako bolnica i dalje radi u minusu uz dugove koji se gomilaju iz mjeseca u mjesec. Što će točno sanacijsko vijeće poduzeti i na koji način misli riješiti probleme bolnice za sada je nepoznato i Birkiću, ali i u Županiji gdje su rekli kako oni nikakvih novih informacija nemaju.