Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

BOKS Josip Biletić juniorski prvak Europe!

24.06.2016. 22:00
BOKS Josip Biletić juniorski prvak Europe!


Fantastičan uspjeh ostvario je Josip Biletić na europskom juniorskom boksačkom prvenstvu u mađarskom Kaposvaru. 16-godišnji Zadranin, član Boksačkog kluba Zadar, u finalu je pobijedio Rusa Timura Slačinina, te se okitio naslovom europskog prvaka u superteškoj kategoriji (preko 80 kilograma). Odličan osjećaj Biletić je imao jutro uoči finalne borbe, kada je izjavio.
– Posjetili smo crkvu na glavnom trgu, poslušali misu i baš sam opušten. Nema presinga i spreman sam za meč. Ovo je poseban dan za nas. Baš se poklopilo sa Danom Državnosti pa vjerujem da ću domovini donijeti lijep poklon – rekao je jutros zadarski boksač i u poslijepodnevnim satima ispunio svoju želju.
Biletić, kojega zovu i virskim Tysonom, odlično je odradio cijeli turnir. Na otvaranju je u drugoj rundi nokautirao Estonca Vladislana Ismakova, da bi potom u četvrtfinalu deklasirao Bjelorusa Iliju Ilčuka, protiv kojega je slavio prekidom u trećoj rundi. U polufinalu je Zadranin za protivnika imao Ahmeda Hagaga, Austrijanca armenskih korijena. Bila je to teška borba, u kojoj se Zadranin mučio i s ozljedom desne ruke, koju je zaradio u prethodnom meču. Međutim, odradio je još jedan sjajan meč i od samog početka htio je nokautirati protivnika, kojega je nakon dva brojanja u prvoj rundi spasilo zvono. No, Biletić je nastavio dominirati i na kraju slavio jednoglasnom odlukom sudaca.
Inače, u Mađarskoj je, među 240 boksača iz 35 zemalja bilo sedam hrvatskih reprezentativaca, a među njima i još jedan Zadranin, Dario Petrić. On je u kategoriji do 75 kilograma zaustavljen u osmini finala. Jednoglasnom odlukom sudaca porazio ga je Šveđanin Hugo Pettersson.