Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zadrani višestruko poboljšali Teine šanse za izlječenje (FOTOGALERIJA)

24.06.2016. 22:00
Zadrani višestruko poboljšali Teine šanse za izlječenje (FOTOGALERIJA)


Prvi simptomi bolesti kod 16-godišnje Tee Kokić pojavili su se prije sedam godina. Kada je Tea pala bez razloga bio je to znak da nešto nije u redu – dijagnosticirana joj je, među ostalim, narkolepsija, bolest spavanja. Danas se to zna događati i do sedam puta na dan, a zbog bolesti ponekad spava i 14 sati dnevno što mladoj djevojci itekako otežava svakodnevni život.
Drugu godinu zaredom HPD Zavrat i MO Jazine II. organizirali su Memorijalni turnir Marin Vujević Zrile, humanitarnu akciju i koncert u povodu bladgdana sv. Ivana Krstitelja na igralištu u Ulici sv. Vinka Paulskog. Sav prihod namijenjen je ove godine upravo za pomoć Tei koja se već godinama bori s višestrukim medicinskim dijagnozama.
Posljednje dvije godine Tea živi u Zagrebu gdje pohađa Školu primijenjene umjetnosti, a u tom gradu se i liječi. S Teinom majkom Marijom razgovarali smo telefonski jer se obitelj trenutno nalazi u Zagrebu, gdje Tea upisuje 2. razred srednje škole, a saznajemo da je nažalost i nedavno ponovno bila u bolnici.
Šest dijagnoza
– Već godinu i pol dana dolazim u Zagreb, gdje Tea pohađa Školu primijenjene umjetnosti. Tea je vrlo nadarena, ali je drugi razred izgubila zbog bolesti jer je u međuvremenu završila u bolnici. Nažalost trenutno ne radim pa se snalazimo kako možemo, rekla nam je Marija Kokić. Iako, se već godinama bori s – narkolepsijom, autoimunim encefalitisom, reumatoidnim artritisom, hyperCKemijom, juvenilnim idiopatskim artritisom i katalepsijom, nada u Teino izlječenje pojavila se i to kod jednog imunologa iz Salzburga. Obitelj želi sve najbolje za svoje peto dijete, ali su im financije veliki problem.
– Preko prijatelja smo saznali da postoji mogućnost za izlječenje i to čak s 99 posto uspjeha, ali samo ampule za dva tjedna lječenja u bolnici koštaju 15 tisuća eura, dok su kontrole na koje Tea mora ići između 6 i 8 tisuća eura. Ipak, jedini cilj naše obitelji je da pomognemo Tei i od toga ne odustajemo, odlučna je majka Marija.
A Teine šanse povećali su u petak i Zadrani koji su se u velikom broju odazvali na II. Memorijalni turnir Marin Vujević Zrile uz bogat sportski i zabavni program. Snage na terenu odmjerilo je čak devet ekipa u košarci i isto toliko u boćanju, a akciji se ove godine priključio i pikado klub Jazine II. koji su za Teu uspjeli prikupiti čak 1.110 kuna. Prihodi od turnira i kasnijeg koncerta još se zbrajaju i već u ponedjeljak Teini roditelji znat će s kojim iznosom raspolažu.
Obranili titulu
– Zadovoljni smo odazivom ekipa. Pobjednici su kao i lani Škabrnja u košarci, te kvartovska ekipa Dagala u boćama. Lani smo skupljali novac za Luku Pantalona, dečka iz kvarta, a kad smo ove godine tražili kome je potrebna pomoć naišli smo na Tein slučaj i pokušali pomoći što više, saznajemo dan poslije od Ante Jurišića iz HPD-a Zavrat.
A nakon dobre sportske manifestacije nije izostala niti dobra spiza, a ni glazba. Okupljene je zabavljala grupa Kanela, uz goste iznenađenja, a posjetitelji su sudjelovali i u bogatoj lutriji. No, najveća nagrada, koju su osvojili baš svi koji su došli u petak u Ulicu sv. Vinka Paulskog – spoznaja je da su pružili ruku nekome kome to zaista treba.


Za Teu


Tei možete pomoći i uplatom na:
Tea Kokić
OTP banka
HR5724070003206734249
Naznaka: Za Teu