Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Uzelac: Vlada radi bolje nego prije

Autor:

24.07.2009. 22:00
Uzelac: Vlada radi bolje nego prije

Foto: Filip BRALA



Potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac izjavio je danas na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u Lišanima Ostrovičkim kod Benkovca da vladajuća koalicija i Vlada s premijerkom Jadrankom Kosor na čelu po svom stilu i metodologiji rada radi bolje nego prije.
Pojasnio je da pritom misli na dogovaranje oko razvojnih perspektiva te dodao da Vlada “iznimno dobro dogovara i razmatra sve solucije u nastaloj situaciji financijske krize”.
“Ova koalicija po svom stilu i metodologiji rada sada radi bolje nego prije”, rekao je Uzelac. Ustvrdio je da je Vlada donijela mjere štednje koje same sebi nisu svrha ako iza njih ne bude uslijedio razvojni zamah.
Nakon svečane sjednice Općinskog vijeća, upriličene u povodu Dana općine Lišane Ostrovičke, Uzelac je rekao da će Vlada pomoći razvoj vodoopskrbe koji je jedan od ključnih infrastrukturnih problema u toj općini.
Zadarska županija zajedno s Vladom gradi istočni vodoopskrbni smjer kojim će doteći voda do Lišana Ostrovičkih ali je potrebno izgraditi mjesnu mrežu za što općina sama nema sredstava.
Potpredsjednik Vlade poručio je domaćinima da pripreme dokumentaciju za mjesnu vodoopskrbnu mrežu za koju je Vlada već osigurala sredstva.
Kada je riječ o perspektivama općine Lišane Ostrovičke istaknuo je da je riječ o maloj općini po broju stanovnika, ali velikoj po prostoru na kojemu postoji šansa razvoja poljoprivrede i obiteljskih gospodarstava.
Zadarski župan Stipe Zrilić kazao je da će općina u suradnji sa Županijom i Vladom učiniti sve da se iskoriste potencijali, istaknuvši pritom da prije svega treba privesti kraju problem velikih površina poljoprivrednog zemljišta koje treba dati na korištenje ovdašnjim ljudima.