Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zebić: U šoku sam na kraju kako je sve ispalo

Autor:

24.07.2009. 22:00
Zebić: U šoku sam na kraju kako je sve ispalo

Foto: Filip BRALA



Prvenstveni debi na Stanovima je završio katastrofalno po Zadrane koji su tako već na startu rastužili svoje navijače. Gosti iz Vinkovaca na kraju mogu biti presretni, jer su ne samo odnijeli 3 boda s prvog gostovanja ove sezone nego su još bili i vrlo efikasni. Utakmica je odigrana na stadionu u Stanovima pred 500 gledatelja, a golove su postizali 0-1 Kresinger (63), 0-2 Baraban (67), 0-3 Mazalović (86).
Nakon utakmice obojica trenera su bili smrknutog lica što je i malo čudno za Stanka Mršića koji je s tricom krenuo u novo prvenstvo. Ipak trener Mršić je razjasnio kako igra Cibalije nije bila na razini rezultata i da još ima puno prostora za popravak mnogih nedostataka u igri njegove momčadi.
– Znao sam da gdje god igrali u prvom kolu će biti vrlo teško, a ništa drugačije nije bilo ni u ovoj utakmici. Zabrinjava me prvo poluvrijeme koje smo odigrali dosta loše osim prvih petnaestak minuta kad smo stajali dobro na terenu. Ona stativa koju smo imali u tom periodu ne može isprati gorak okus jer smo bili porozni pogotovo na toj našoj lijevoj strani na kojoj su domaći igrači radili skoro što god su htjeli – kazao je Mršić nakon utakmice, ali ipak nije propustio priliku pohvaliti svoje igrače za ono što su učinili u drugih 45 minuta.
– To drugo poluvrijeme je bilo puno bolje od prvog što na kraju ta tri naša gola i potvrđuju. Uspjeli smo zabiti taj gol i nakon toga nam je bilo lakše igrati, jer se Zadar morao otvoriti što smo znalački kažnjavali još u dva navrata. Na kraju smo došli do prve pobjede već na prvom gostovanju protiv Zadra na Stanovima što nije mala stvar. Čestitao bih svim igračima na poštenoj i korektnoj igri i poželio Zadranima više uspjeha u narednim susretima – rekao je Mršić koji je kasnije još istaknuo da je Baraban svojim ulaskom napravio odličan posao.
– Moram istaknuti Barabana koji je ulaskom u drugom dijelu podigao momčad i stvarno dobro odigrao. Namjestio je drugi gol i sudjelovao kod trećeg tako da sam oduševljen njegovom izvedbom – kazao je za kraj Stanko Mršić i prepustio riječ treneru Zadra, Daliboru Zebiću koji je bio osupnut lošom izvedbom svoje momčadi u tom kobnom drugom poluvremenu.
– Nisam stvarno očekivao da ćemo nakon solidne igre u prvom poluvremenu tako loše završiti utakmicu. U prvom poluvremenu smo stvarali prilike, napadali i imali inicijativu i stvarno nisam nešto posebno momcima imao za reći u svlačionici – započeo je izlaganje Zebić sa pozitivnim stavrima koju su njegovi igrači pokazali, ali se brzo morao osvrnuti i na one mnogobrojnije mane koje je Zadar u utakmici protiv Cibalije pokazao.
– U šoku sam na kraju kako je ispao rezultat. Nisam se ni u snu mogao nadati da će ovako ispasti prvih 90 minuta novog prvenstva. Pedesetak minuta smo dobro igrali da bi onda u tri navrata naša posljednja linija kardinalnim pogreškama gurnula Cibalijinim igračima loptu u noge što su oni znalački iskorištavali. Ne znam što bih rekao za našu zadnju liniju, osim da imaju malo oprosta zbog uvježbavanja novog sustava (4-4-2), ali to su sve iskusni igrači i ovakve stvari se ne mogu i ne smiju događati – u šoku će Zebić koji je razočaran što i napadači nisu uspjeli nešto više učiniti.
– Vinkovčani su se istaknuli smrtonosnom efikasnošću kad bi došli u priliku zabiti. To nama nije uspijevalo pogotovo u prvom poluvremenu kad smo u desetak navrata bili ili u poluprilici ili prilici za matirati Burcsu, ali nam je nedostajao taj zadnji pas ili precizan udarac kojim bi opasno zaprijetili – nezadovoljno će Zebić koji nije ni krenuo u prvenstvo, a već se nalazi u velikim problemima s igrom i rezultatom, a sljedeće kolo se teško nadati bodovima u Splitu protiv Hajduka.
– Pokušat ćemo ovaj tjedan vidjeti što se da napraviti. Popričati ćemo s igračima i nadam se da se ovakve stvari neće događati. Moramo ići dalje, a to je subota na Poljudu protiv Hajduka gdje ćemo nadam se bolje proći od ove utakmice s Cibalijom – kazao je za kraj Zebić.