Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Turnir pripao Idassi Nadin

24.07.2011. 22:00
Turnir pripao Idassi Nadin


Nakon lijepih i ugodnih večeri u Podgradini završio je drugi memorijalni turnir Marijo Šalina. Svih proteklih večeri na turniru viđen je zavidan mali nogomet pun iznenađenja, lijepih poteza, mnogo zgoditaka, ali i ponekad dosta žustrih reakcija prema sucima i protivničkim igračima. Pobjednici turnira je Idassa Nadin, koja je u finalu bila bolja od Smilčića.
Prva utakmica večeri bila je utakmica za treće mjesto u kojoj su se sastali domaćini Bezimeni i Visočane. U zanimljivoj utakmici više sportske sreće i mirnoće imali su momci iz  Visočana koji su tijesnim rezultatom pobijedili domaćine i osvojili treće mjesto. Bezimeni su dobili nagradu Fair play momčadi, a njihov igrač Kristijan Nekić sa šest zgoditaka postao je i prvi topnik turnira. Prije finala odigrana je utakmica dviju ekipa ljepšeg spola u kojoj su gledatelji uživali. Vidjeli smo dva eurogola Barbare Šaline i odličnu igru Lucije Žuže koja je postigla četiri zgoditka, dok je na vratima ekipe Sexy čiksa bila nesavladiva vratarica Petra Šalina koja je oduševljavala mnogobrojne muške igrače svojim obranama, ali i svojim lijepim stasom. Na kraju visoka pobjeda Sexy čiksa nad Budimom – 8:0. Finalna utakmica, ipak, je otpočela pred prepunim tribinama i zaista je lijepo bilo vidjeti toliki broj posjetitelja na finalu malonogometnog turnira u Podgradini. Utakmica je na početku bila ispipavanje pulsa, jedna i druga momčad redale su prigode, ali prvi u vodstvo dolaze momci iz Nadina preko Ante Vrsaljka, što je bio i rezultat prvog poluvremena. U drugom poluvremenu momci Vedrana Vinkete prebacuju u petu brzinu te dobrano pune mrežu vratara Pedića: jedanput Stanić, Rončević i Zubčić, a za Smilčić se na kraju, kada je sve bilo riješeno, u listu strijelca upisuju Bernard i Dražen Janković. Mora se priznati da je tijekom turnir Idassa Nadin pokazala najviše i više nego zasluženo osvojila drugi memorijalni turnir Marijo Šalina. Nakon posljednjeg zvižduka sudačkog para nagrada svim sudionicima, kao i posjetiteljima, bio je veličanstveni vatromet koji su priredili organizatori. Na kraju svi su bili odlučni – vidimo se iduće godine u isto vrijeme, na istom mjestu, na  trećem memorijalnom turniru Marijo Šalina. Nakon vatrometa uslijedile su podjele pehara i priznanja najboljim pojedincima koje su predale dvije dame Silvija Vranić, sestra pokojnog Marija Šaline i djevojka Marija Deby Begonja kojoj je kapetan ekipe Super Marijo Luka Marinović predao plaketu za sjećanje na odigravanja drugog memorijalnog turnira u čast njenog dečka Marija Šaline. Dvije godine Deby Begonja dolazi iz New Yorka samo kako bi bila na memorijalnom turniru.
Jure Stanić, najbolji igrač turnira bio je presretan zbog nagrade.
– Presretan sam što sam proglašen najboljim pojedincem na ovom cijenjenom turniru. Drago mi je da je moja ekipa osvojila ovaj trofej. Došli smo na turnir kako bismo pokazali da nije samo mali nogomet igranje za novac, već da igramo i za gušt, a ovaj puta i za našeg pokojnog prijatelja Marija Šalinu. Još jednom hvala svima na ovim lijepim danima provedenim u Podgradini.
Zdravko Šalina, organizator turnira nije krio zadovoljstvo po završetku turnira.
– Hvala svima koji su pohodili Podgradinu svih ovih dana i uveličali naš turnir. Hvala i našim cijenjenim sponzorima koji su na pomogli, jer bez njih teško bismo ovakvo nešto organizirali. Velike zahvale svim našim dečkima koji su radili na turniru, svim ekipama i na kraju voditelju turnira te sudačkom dvojcu Ivanu Zriliću i Ivanu Paleki na profesionalno odrađenom poslu. I na kraju poruka svima: vidimo se iduće godine na trećem memorijalnom turniru Marijo Šalina.


Poredak


IDASSA NADIN – PEHAR
SMILČIĆ – PEHAR
VISOČANE – PEHAR
BEZIMENI
FER PLAY: BEZIMENI
Najbolji pojedinci
NAJBOLJI IGRAČ: Jure Stanić (Idassa Nadin)
NAJBOLJI VRATAR: Emilio Puzar (Idassa Nadin)
NAJBOLJI STRIJELAC: Kristijan Nekić (Bezimeni)




Finale


IDASSA NADIN 4
SMILČIĆ 2
PODGRADINA – Školsko malonogometno igralište. Gledatelja: 700. Suci: Ivan Zdrilić i Ivan Paleka. Delegat: Bernardo Žuža.
IDASSA NADIN: Puzar, Stanić (1), Fantov, Zanić, Rončević (1), Vrsaljko (1), Guzić, Zubčić (1), Vinketa. Voditelj: Vedran Vinketa.
SMILČIĆ: Pedić, Anić, Jurešić, Štrkalj, B. Janković (1), T. Duspara, I. Duspara, Koljaja, D. Janković (1). Voditelji: Vlatko Anić i Krešo Arbanas.


Utakmica za 3. mjesto


VISOČANE  4
BEZIMENI  3
VISOČANE: K. Kevrić, M. Kevrić, Vulić, Š. Kevrić (1), Žigun (1), J. Kevrić (2), I. Kevrić. Voditelj: Marko Kevrić.
BEZIMENI: J. Žuža, M. Žuža, Ivančić, Mar. Žuža, L. Nekić, A. Žuža, K. Nekić (2), Z. Žuža, Mari. Žuža (1), Budan, Šalina. Luka i Šime Žuža.


Revijalna utakmica žena


SEXY ČIKS PEKARNA ŠALINA 8
BUDIM 0
SEXY ČIKS PEKARNA ŠALINA: Petra Šalina, Barbara Šalina (3), Deby Begonja, Linda Šalina, Ivana Šalina (1), Lucija Žuža (4), Marijana Blaće, marijana Šalina. Voditelji: Luka Marinović i Frane Budan.
BUDIM: Anđela Breulj, Nives Nekić, Anita Nekić, Antonija Perica, Ivana Nekić, Natalija Perica, Josipa Nekić, Anita Nekić, Katarina Nekić, Zrinka Perica. Voditelji: marko Nekić i Zora Nekić.