Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Brazilske i hrvatske glazbenike povezala bossa nova

24.07.2012. 22:00
Brazilske i hrvatske glazbenike  povezala bossa nova


Na iznenađenje i oduševljenje posjetitelja tijekom koncerta brazilskim glazbenicima pridružili su se i hrvatski glazbenici Renato Švorinić na bas gitari, Jadran Dučić Ćićo na bubnjevima i Nebojša Lakić na harmonici
Zvuci najpopularnijih skladbi bossa nove  uz prizvuke sambe i drugih  melodija egzotičnog Brazila  uveli su Zadrane u drugi  koncert Festivala suvremene glazbe u Zadru u sklopu  18. zadarskog kazališnog  ljeta. Kiša izvana nije pokvarila atmosferu koju su vrsni brazilski glazbenici Magda Mendes, Marcelo Godoy i  Nelson Latif, u pratnji hrvatskih glazbenika, dočarali  u Zadru.
Koncert sastava “Brasil  Acoustic” premješten je  zbog kiše iz dvorišta Providurove palače  u Hrvatsko  narodno kazalište Zadar što  nije spriječilo publiku da  dođe uživati u zvucima glazbenika koje poznaju s prijašnjih nastupa. Naime,  dvojac Marcelo Godoy i Nelson Latif koji su otvorili  koncert već su gostovali u  Zadru, a ovoga puta doveli  su i svoju kolegicu, vrhunsku brazilsku pjevačicu  Magdu Mendes.
Mendes je glazbenu karijeru započela na europskom tlu, u Lisabonu gdje je  svirala flautu i violu, a odlaskom u Nizozemsku surađuje s brojnim glazbenicima različitih glazbenih  izričaja poput fada, brazilskog jazza, jazza, latin jazza  i popa. Svojim jedinstvenim  glazbenim izričajem i interpretacijom Mendes je  oduševila publiku koja je  imala priliku uživati u ljepoti i melodioznosti portugalskog jezika i stihova te  prekrasne bossa nove.
Na iznenađenje i  oduševljenje posjetitelja tijekom koncerta brazilskim  glazbenicima pridružili su se  i hrvatski glazbenici Renato  Švorinić na bas gitari, Jadran Dučić Ćićo na bubnjevima i Nebojša Lakić na harmonici. Za potpuni doživljaj  nedostajalo je još samo zvjezdano nebo Brazila.