Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Obilježavanje počinje izložbom “Oluja”

24.07.2012. 22:00
Obilježavanje počinje izložbom “Oluja”


Na sam dan Oluje obilježavanje u Zadru započinje ujutro u 8 sati budnicom Gradske glazbe, ulicama i trgovima grada, dok će u 8 i 30 na Gradskom groblju biti položeni vijenci u čast poginulim hrvatskim braniteljima
Na području Zadarske županije brojnim prigodnim događajima obilježit će se  Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. Sjećanje je to na vojno-redarstvenu akciju Oluju u  kojoj je prije 17 godina oslobođen  Knin i najveći dio zaposjednutog  hrvatskog teritorija.
U Zadru obilježavanje započinje počinje 2. kolovoza  uvečer otvaranjem izložbe  “Oluja” u atriju Kneževe palače  te projekcijom filma “Requiem  in mig maggiore- Zadar 1991.”,  autora Miljenka Dujele. Na  dan 4. kolovoza održavaju se  ribolovni i streljački Oluja kup  u zadarskom kanalu i u ŠCR  Mocire, navodi se u priopćenju  Koordinacije udruga proizašlih  iz Domovinskog rata Zadarske  županije.
Na sam dan Oluje obilježavanje u Zadru započinje  ujutro u 8 sati budnicom Gradske glazbe, ulicama i trgovima  grada, dok će u 8 i 30 na Gradskom groblju biti položeni vijenci u čast poginulim hrvatskim braniteljima. U 10 sati je  sveta misa u crkvi sv. Šime, a  uvečer atletski kup Oluja-Zadar na ŠRC Višnjik te prigodni  koncert Gradske limene glazbe  Zadar na Narodnom trgu.
Sedamnaesta obljetnica  Oluje, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja prigodno će  se obilježiti i u Benkovcu. Gastromanifestacija na Šetalištu  kneza Branimira 4. kolovoza  započinje u 19 sati, a u 21 sat  na Trgu domovinske zahvalnosti počinje koncert klape  Maslina uz pučku feštu i vatrometom u 23 sata.
U Biogradu na Moru 4. kolovoza s početkom u 20 sati  započinje spektakularna Biogradska turistička noć, potom  se otvara izložba u Zavičajnom  muzeju, dok u 23 sata počinje  noćna regata Dana pobjede i  Domovinske zahvalnosti.
U sklopu obilježavanja akcije Oluje, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana  hrvatskih branitelja za subotu  4. kolovoza i nedjelju 5. kolovoza održat će se brojne kulturno-zabave, gastro i sportske  manifestacije u Bibinjama,  Gračacu, Lišanima Ostrovičkim, Poličniku, Preku, Starigradu, Sv. Filipu i Jakovu.