Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

S Pozdrava Suncu pozdravili zdrav život (FOTOGALERIJA)

Autor: Valentina Mlađen

24.07.2013. 22:00
S Pozdrava  Suncu  pozdravili  zdrav život (FOTOGALERIJA)

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Zadar je jutros cijelom svijetu poslao poruku o buđenju Hrvatske i važnosti očuvanja vlastitog zdravlja i to na način na koji svatko  od nas može maskimalno pridonijeti brizi za sebe – tjelovježbom. Akcija Pokreni se autorski je projekt Select PR-a, na čelu sa PR savjetnicima Ivanom Čabrajom i Tonijem Dabinovićem,  te kineziologom Marijom Anićem Kremićem koji je i danas na Pozdravu Suncu dirigirao velikom zajedničkom  tjelovježbom s 50-ak građana koji su se hrabro prijavili u  prvoj godini projekta i tako svijetu iz Zadra poslali jedinstvenu razglednicu.
Osim brojnih pokrovitelja i sponzora koji su vježbačima osigurali i prigodne poklone, ležaljke na kojima su vježbali osigurao je Kozmo,  a za vodu se pobrinula Jana, projekt su prepoznali i podržali  i na lokalnoj razini pa je osim podrške Turističke zajednice Grada Zadra.
Vježbači su uz stručno vodstvo Marija i njegovih kolega s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu Nataše Vaci i Jana Doležala, oko 45 minuta  proveli u dinamičnom treningu u kojem su koristili samo težinu vlastitoga tijela.  Cilj je bio pokazati kako za aktivan i zdrav život nije potreban novac samo dobra volja i vlastita težina koju ionako svakodnevno  moramo nositi. Ekipa je bila raznolika, a akciju su podržali i poznati  Zadrani poput glumca Duška Modrinića, košarkaša Tomislava Zubčića i  slavna hrvatska i europska odbojkašica Barbara Ružić.
– Došli smo poručiti ljudima da se što više rekreativno bave sportom.  Mi bivši sportaši znamo koliko je to dobro i važno tako da ovakve akcije apsolutno podržavam i nema ispirke za nevježbanje, kaže Barbara  priznajući da se i ona ponekad ulijeni ali onda je tijelo podsjeti da se  bolje osjeća uz vježbu.