Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Nakon Fenerbahcea stiže i Lokomotiv Kuban

24.07.2016. 22:00
Nakon Fenerbahcea stiže i Lokomotiv Kuban


Danas u 10 sati u kultnom zadarskom Caffe baru Lloyd tvrtka S Event predstavit će svoje projekte za sezonu 2016./17. Posljednjih godina ta je tvrtka organizirala brojne domaće, ali i međunarodne sportske događaje, a najistaknutiji su bili pripremni košarkaški turniri Zadar Dogus Basketball Tournament 2014. i 2015., te Kup Krešimira Ćosića u veljači ove godine na Višnjiku.
– Pred nama su novi projekti i izazovi, među kojima je i treće izdanje turnira “Zadar Dogus Basketball Tournament 2016.”, koje ćemo vam s velikim zadovoljstvom predstaviti na zajedničkom druženju – stoji u poruci koju su organizatori poslali medijima.
Za očekivati je da će danas S Event objaviti i imena svih šest sudionika ovogodišnjeg ZDBT-a, koji će se održati od 22. do 25. rujna u dvorani Krešimira Ćosića. Od ranije je već poznato da će treću godinu zaredom nastupiti dvostruki pobjednik Fenerbahce, Darussafaka Dogus, te Košarkaški klub Zadar, a kako doznajemo, biti će tu i još jedan sudionik ovogodišnjeg završnog turnira Eurolige – Lokomotiv Kuban. Momčad iz Krasnodara je na Final fouru u Berlinu u polufinalu pošteno namučila moskovski CSKA (81:88), dok je u borbi za treće mjesto pobijedila Laboral Kutxu Velimira Perasovića. U dramatičnom finalu je, pak, CSKA nakon produžetka svladao Fenerbahce sa 101:96. Zadarska publika Lokomotiv Kuban pamti iz sezone 2010./11., kada je u drugom krugu Eurochallenge kupa bio u skupini sa Zadrom, te ga je oba puta pobijedio, a otada je iz godine u godinu napredovao. Preostala dva sudionika ZDBT-a 2016. bit će otkrivena danas, a raspored turnira sljedeći mjesec.