Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

U subotu Šibenik, na otvaranju Val

24.07.2016. 22:00
U subotu Šibenik, na otvaranju Val


Nogometaši Zadra od prošlog se tjedna pripremaju za prvu sezonu u 3. HNL Jug. Nakon što je u protekle dvije godine dvaput ispadala u niži rang, momčad sa Stanova pokušat će izboriti povratak u 2. HNL, što neće biti nimalo lak zadatak.
Sastav Josipa Butića u tu će avanturu krenuti 27. kolovoza, za kada je zakazan početak prvenstva. Prošli tjedan održan je i plenum klubova, te određen raspored natjecanja pa će tako Zadar u prvom kolu na domaćem terenu ugostiti Val iz Kaštela, a u drugom gostovati u Otoku kod OSK-a. Zahvaljujući vrlo ažurnoj Facebook stranici 3. HNL Jug, koja detaljno prati sva zbivanja u dalmatinskim nogometnim klubovima, uspjeli smo doći i do kompletnog rasporeda utakmica Zadra u nadolazećoj sezoni (vidi okvir).
Od zanimljivijih susreta vrijedi istaknuti županijski derbi s Primorcem iz Biograda, koji će se odigrati u 7. kolu, dok će u 15. kolu na Stanovima gostovati druga momčad Hajduka. Spomenimo i to da će Zadrani u subotu odigrati prvu pripremnu utakmicu ove sezone i to na domaćem terenu protiv već uobičajenog rivala za ovakve prilike, drugoligaša Šibenika.


Raspored Zadra u 3. HNL Jug


1. kolo: Zadar – Val Kaštela2. kolo: OSK Otok – Zadar3. kolo: Zadar – Zmaj Makarska4. kolo: Neretva Metković – Zadar5. kolo: Zadar – Orkan Dugi Rat6. kolo: Kamen Ivanbegovina – Zadar7. kolo: Zadar – Primorac Biograd8. kolo: Junak Sinj – Zadar9. kolo: Zadar – Primorac Stobreč10.kolo: Hrvace – Zadar 11.kolo: Zadar – Croatia Zmijavci12.kolo: Neretvanac Opuzen – Zadar 13.kolo: Zadar – Omiš14.kolo: GOŠK Dubrovnik – Zadar 15.kolo: Zadar – Hajduk II16.kolo: Zadar – Jadran Ploče 17.kolo: BŠK Zmaj Blato – Zadar*Izvor: Facebook 3. HNL Jug