Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Hoće li Mamić podebljati ponudu za Tomasova?

Autor: Drago Bajković

24.08.2008. 22:00
Hoće li Mamić podebljati ponudu za Tomasova?

Foto: Vedran SITNICA



Je li s time trenutačno okončana ova priča, vidjet ćemo u sljedećim danima. Činjenica je da prijelazni rok traje do 31. kolovoza i do tada se mnoge stvari mogu okrenuti. A mogu i ostati ovakve kakve jesu
Tema “broj 1” u hrvatskom nogometu ovih dana je Marin Tomasov, daroviti veznjak Zadra i mlade hrvatske reprezentacije za kojega je Zdravko Mamić, izvršni dopredsjednik Dinama, navodno ponudio dva milijuna eura. Ako u dotičnoj cifri ima istine, onda bi to bio najveći transfer u Prvoj HNL ikada obavljen. Reno Sinovčić, vanjski stručni suradnik NK Zadar (ili u prijevodu alfa i omega prvoligaša sa Stanova), nakon subotnjeg dvoboja Zadra i Dinama glatko je odbio tu ponudu, naglasivši da će Marin još neko vrijeme stasavati u Zadru gdje bi se trebao dodatno razviti. Je li s tim trenutačno okončana ova priča, vidjet ćemo u sljedećim danima. Činjenica je da prijelazni rok traje do 31. kolovoza i do tada se mnoge stvari mogu okrenuti. A mogu i ostati ovakve kakve jesu.
Tomasov je i prije ljeta izjavio da bi želio otići u neku jaču sredinu, u Hajduk ili Dinamo, ali je izjavio (pa tako i u subotu) da o tome ne želi previše razmišljati i da se samo želi posvetiti napretku u svojoj karijeri. Također je kazao da brigu o njegovoj karijeri vodi Reno Sinovčić i da će zajedno s njim odlučiti što je najbolje za njegovu karijeru. Ovih dana najviše se priča o tome je li Tomasov nadrastao Zadar. Neosporna je činjenica da je Marin pravi nogometni biser i da je trenutačno najveća nada hrvatskog nogometa. Iako Marinu želimo veliki transfer, ipak smatramo da ne bi bilo loše da još ovu sezonu (ili barem polusezonu) odradi u Zadru potpuno koncentriran na svoje nogometno sazrijevanje. Ono što je pokazao protiv Dinama bilo je vrlo zrelo, a uvjereni smo da može još puno napredovati.
Uostalom, Zadru je u ovome trenutku, slobodno možemo kazati, nužan s ozirom na posljednju poziciju koju prvoligaš sa Stanova trenutačno zauzima. Jedan bod iz pet kola jednostavno je premalo i poprilično tmurni oblaci nadvili su se nad “obasjane” Stanove. I ova utakmica je pokazala da čim jedan ili dva važna igrača izostanu zbog ozljede ili kartona, Zadar teško može nadoknaditi taj nedostatak. Unatoč nadarenim mladcima na klupi, Dalibor Zebić nema igrača kojega bi mogao ubaciti u igru da promijeni ritam ili nešto više napravi kod rezultatskog zaostatka.
Tako je bilo i u subotu kada je praktički dobivenu utakmicu protiv lidera Dinama Zadar izgubio. Kada su trebali dotući “modre” i trećim zgoditkom, dogodilo se nekoliko kardinalnih pogrešaka u obrani i svatri boda otplovila su prema Zagrebu. Nikoga ne treba zbog pogrešaka pribijati na “stup srama”, dapače, mladim igračima treba dati novu priliku kako bi naučili na svojim pogreškama. Ali činjenica je da previše prostora za pogreške nema, jer će u suprotnom konkurenti na ljestvici pobjeći, a Zadar će ostati zacementiran na dnu. Ovaj Zadar vrijedi puno više od toga i nadamo se da će već u nedjelju na gostovanju u Zaprešiću pokazati kako prvih 45 minuta protiv Dinama nije bila slučajnost i kako se onakve pogreške neće ponavljati. A onda će biti i puno više bodova na kontu prvoligaša sa Stanova.
 


Bilaver propušta Zaprešić
Za sastav Zadra u Zaprešiću neće konkurirati Josip Bilaver koji je protiv Dinama zaradio treći žuti karton. U momčadi Zadra još su četvorica igrača s dvije javne opomene: Ninoslav Parmaković, Jozo Pletikosić, Ante Puljić i Dragan Župan. Jedan žuti karton za sada su zaslužili Ferdo Milin i Marko Rašo.