Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ingrid: Gdje je nestalo 40 milijuna kuna?

Autor: Siniša Klarica

24.08.2009. 22:00
Ingrid: Gdje je nestalo 40 milijuna kuna?

Foto: Adam VIDAS



Saborska zastupnica SDP-a i gradska vijećnica Ingrid Antičević Marinović zatražila je danas od nadležnih službi Grada Zadra potpuno očitovanje što se dogodilo s 40 milijuna kuna prikupljenih od prodaje stanova u društvenom vlasništvu. Kap koja je prelila čašu jest stavka u novom, tzv. konsolidiranom gradskom proračunu koja kaže da je nekud “isparilo” gotovo 20 milijuna kuna.
– Nema sjednice Gradskog vijeća na kojoj mi u SDP-u ne upozoravamo i pitamo gdje su ti 40 milijuna kuna, prikupljenih od prodaje nekadašnjih društvenih stanova. U proračunu koji dolazi sutra na dnevni red Gradskog vijeća vidimo pod stavkom višak prihoda iz prethodne godine, iznos od nekih 26 milijuna kuna. Gdje je razlika, ne pitamo se samo mi nego i Državna revizija koja svake godine upozorava Grad Zadar da se radi o strogo namjenskih sredstvima za gradnju socijalnih i stanova POS-a, rekla je Ingrid Antičević Marinović.
Prva zadarska SDP-ovka upozorava da se od 2003. nisu gradil stanovi za koje su se prikupljala sredstva. Od 1997. do 2000. nastavlja Ingrid Antičević Marinović, u Gradu Zadru su objašnjavali da se sredstva nalaze na računima raznih banaka. Kasnije se čak objašnjavalo da su ona oročena da se „plode” ali ih na pozicijama gradskog proračuna nema.
– Međutim, sve ove godine ona nikako da se utroše u ono što je Zakon o prodaji stanova nad kojima postoji stanarsko pravo. Stoga sad idemo u raščišćavanje ove situacije, pa neka javnost vidi gdje su završila sredstva od prodaje stanova, dodala je Antičević-Marinović.
U Gradu Zadru potvrdili su da je Ingrid Antičević Marinović pozivajući se na Zakon o dostupnosti informacija, zatražila uvid u dokumentaciju koju će joj već tijekom sutrašnjeg dana predočiti pročelnica upravnog odjela za financije Grozdana Perić.