Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Majstorović ostaje, Rogošić i Jeričević pred odlaskom

24.08.2010. 22:00
Majstorović ostaje, Rogošić i Jeričević pred odlaskom


Prošlo je desetak dana od prvog okupljanja košarkašica Zadra pred početak priprema za novu sezonu. Branimir Peričić, pomoćni trener, potvrdio je da Zadar i dalje računa na Laru Majstorović, koja se nije pojavila na prvim treninzima zbog zdravstvenih razloga. U odnosu na prošlu sezonu nova imena su Lucija Perica, Božena Tokić i Lucija Štrmelj, sve igračice koje su nekada igrale za Zadar, s tim da je Perica u međuvremenu malo manje od dvije godine odmarala od košarke. Ostatak ekipe je poznat, a u prvi plan iskočile su Ivana Blažević i Glorija Sikirić, koja je s juniorskom reprezentacijom imala radno ljeto. Očekuje se da će i Ema Meštrović podignuti razinu svoje igre, posebno nakon dobrih nastupa za juniorsku reprezentaciju. Meštrović je lani imala dosta problema sa šutom dok je u obrani u pravilu davala značajan doprinos. Marija Mazija, trenerica, već je najavila da od Sanje Kovačević, još jedne juniorske reprezentativke, očekuje ozbiljnije uključivanje u rad prve ekipe.
Kad je riječ o odlascima za sada se čini da su na izlaznim vratima Karmen Jeričević i Sanja Rogošić, koja je svojevremeno bila i kapetanica ekipe. Peričić kaže da se Jeričević i Rogošić nisu pojavile na treninzima “niti su poznati razlozi takve njihove odluke”. Dvojben je i ostanak Marine Akšamović, koja je pred početak prošle sezone dovedena iz Murse. Akšamović je operirala koljeno i trenutačno je na oporavku, pa u Zadru još uvijek nisu sigurni kakve su njene igračke mogućnosti za sljedeću sezonu.
– Željeli bismo na nekoliko treninga vidjeti u kakvom je Akšamović stanju i nadamo se da će to sljedećih dana biti moguće – podvukao je Peričić.
Što god se dogodilo, već sada je jasno da Zadar ide u odavno zacrtanom smjeru koji podrazumijeva rad s mlađim kategorijama iz kojih se najkvalitetnije igračice uključuju u rad seniorskog sastava. I tako svake godine ispočetka…