Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Ostati na tragu lanjske sezone

24.08.2010. 22:00
Ostati na tragu lanjske sezone


Ova momčad Borik-Puntamike ima određeno iskustvo, a i nekolicinu novih igrača koje treba uklopiti u sustav i tijekom natjecanja ćemo uspjeti spoznati jesmo li kadri zakucati i na vrata Lige za prvaka – kazao je Škifić
Najzvučnije pojačanje Borik-Puntamike u prijelaznom roku skriva se u imenu Jure Škifića koji je nakon sezone odrađene u KK Zadru odlučio pristupiti Puntamičanima, a vjernost zelenima je potpisao na jednu godinu. Ovaj 22-godišnji krilni centar, visok 200 cm, nakon odrađene pretprošle sezone u Dubrovniku s kojim je igrao A-1 ligu, uspio se nametnuti tadašnjem treneru Zadra, Zmagoslavu Sagadinu, koji mu je davao solidnu minutažu u prvom dijelu natjecanja u NLB ligi. Dolaskom Danijela Jusupa u drugom dijelu lanjske sezone izgubio je minutažu te priliku dobivao na kapaljku. Po završetku sezone bilo je jasno da će morati pronaći novu sredinu gdje će moći dobiti priliku za aktivno sudjelovanje u igri. Odlazak kapetana Mate Mrve otvorio je mogućnost dolaska u Borik-Puntamiku i nije se puno premišljao te se vrlo brzo po dolasku uklopio u radnu atmosferu Puntamičana.
– Odlično su me novi suigrači primili i nakon nekoliko treninga mogu reći da je atmosfera odlična, radi se kvalitetno i zadovoljan sam s onim što me dočekalo. Trenutačno smo još fokusirani na fizičku pripremu, a počeli smo raditi na detaljima vezanima za obranu i napad. Predstoji nam odraditi seriju pripremnih utakmica u kojoj ćemo tražiti formu za ulazak u prvenstvo – kazao je Škifić o dojmovima u novoj svlačionici u kojoj se za razliku od lani promijenilo nekoliko lica. Nema više Mrve, Petanija, Dražovića i Olivarija koji se vratio s posudbe u Zadar. Novi su uz Škifića, Mikulić i Marić pristigli iz A-2 lige što će ukazati na očuvanje jezgre momčadi koja je lani završila na petom mjestu A-1 lige.
– Otišla su dvojica kvalitetnih pojedinaca, poput Mrve i Petanija koji su bili nositelji igre, te neće biti jednostavno nadoknaditi ih. Ipak ostala je većina iskusnijih igrača koji će morati nositi momčad, no nova dimenzija će se dobiti novim pravilom po kojem na parketu u svih 40 minuta mora biti najmanje jedan igrač do 20 godina starosti. Tu bi čak mogli biti u nekoj prednosti prema većini konkurenata, jer imamo šestoricu takvih igrača.
Očekivanja uvijek u Borik-Puntamici počinju od osiguranja ostanka u ligi. No, može li se ove sezone pokušati ukrcati u prva četiri i tako doći do Lige za prvaka?
– Ići ćemo iz utakmice u utakmicu, to je najsigurniji put. E, sad je teško prognozirati koliko ćemo biti u stanju pucati na nešto više od osiguranja ostanka. Naravno, da bi svi mi voljeli da taj ostanak riješimo ulaskom u Ligu za prvaka. Ova momčad Borik-Puntamike ima određeno iskustvo, a i nekolicinu novih igrača koje treba uklopiti u sustav i tijekom natjecanja ćemo uspjeti spoznati jesmo li kadri zakucati i na vrata Lige za prvaka – zaključio je Škifić.


Danas protiv Pet bunara


U dvorani Jazine s početkom u 18.30 sati Borik-Puntamika će odigrati prvu pripremnu utakmicu u kojoj će snage odmjeriti s A-2 ligašem Pet bunara. To će biti prva od serije pripremnih dvoboja koje su Puntamičani isplanirali odraditi do kraja rujna.